przekroczony dochód o 58 gr

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
betii

przekroczony dochód o 58 gr

Post autor: betii »

Witam, dzisiaj obliczyłam sobie dochód na osobę w mojej czteroosobowej rodzinie i wyszło mi 800 zł. 58 gr.. Czy jest jakiś próg który można delikatnie przekroczyć, czy przez te 58 groszy na pierwsze dziecko nic nie dostanę?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: przekroczony dochód o 58 gr

Post autor: noteev »

Pozwól przeliczyc dochód pracownikom OPS, to będziesz pewna.
Jeśli przekroczysz magiczną kwotę 800 zł, nie dostaniesz świadczenia na pierwsze dziecko, bez względu na wysokośc przekroczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
betii

Post autor: betii »

Dzięki za odpowiedź, jutro pójdę, możliwe, że się pomyliłam, ale raczej nie. Słyszałam kiedyś o tym, że ZUS składki zdrowotnej zabiera 9%, a w zeznaniu dochodowym rozliczane jest 7,75%. Po odjęciu od 800 zł 58 gr, tej różnicy, czyli 1,25%, wychodzi prawie 800zł :D , czyli było by ok, tylko czy tak się da.
pilotka

Post autor: pilotka »

Oczywiście, że odliczamy tę składkę 9% żeby było korzystniej dla klienta ;)
gasiak

Post autor: gasiak »

jeśli odliczyłaś ulgę na dziecko zawsze korektę zeznania podatkowego możesz zrobić za 2014 rok
ODPOWIEDZ