Witam, dzisiaj obliczyłam sobie dochód na osobę w mojej czteroosobowej rodzinie i wyszło mi 800 zł. 58 gr.. Czy jest jakiś próg który można delikatnie przekroczyć, czy przez te 58 groszy na pierwsze dziecko nic nie dostanę?
Pozdrawiam.
przekroczony dochód o 58 gr
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: przekroczony dochód o 58 gr
Pozwól przeliczyc dochód pracownikom OPS, to będziesz pewna.
Jeśli przekroczysz magiczną kwotę 800 zł, nie dostaniesz świadczenia na pierwsze dziecko, bez względu na wysokośc przekroczenia.
Jeśli przekroczysz magiczną kwotę 800 zł, nie dostaniesz świadczenia na pierwsze dziecko, bez względu na wysokośc przekroczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
Dzięki za odpowiedź, jutro pójdę, możliwe, że się pomyliłam, ale raczej nie. Słyszałam kiedyś o tym, że ZUS składki zdrowotnej zabiera 9%, a w zeznaniu dochodowym rozliczane jest 7,75%. Po odjęciu od 800 zł 58 gr, tej różnicy, czyli 1,25%, wychodzi prawie 800zł
, czyli było by ok, tylko czy tak się da.

Oczywiście, że odliczamy tę składkę 9% żeby było korzystniej dla klienta 

jeśli odliczyłaś ulgę na dziecko zawsze korektę zeznania podatkowego możesz zrobić za 2014 rok
Oprócz przekroczony dochód o 58 gr - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wyłudzenia!
weryfikacja w systemach
karta pobytu a 500+ -pomocy
Kawaler z dzieckiem
Uchylenie decyzji
zawiadomienie o wszczęciu postępowania
decyzja elektronicznie
ZUS empatia dziwne...
empatia-Panie Tomku pomocy!!!
500+ a zasiłek dla opiekuna
wniosek o udost. danych czy złożyła
składki Krus