przekroczony limit - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 04 lis 2015, 14:42

Witam. Czy zwracacie uwagę na wysokość limitów przy dla poszczególnych gospodarstw domowych i pomniejszacie wysokość dodatku energetycznego w miesiącu grudniu czy wypłacacie zgodnie z obwieszczeniem. W gospodarstwie jednoosobowym w grudniu pomniejszyło mi o 1.13zł czyli z 11.09zł. do 9.96zł. a w gospodarstwie 2 osobowym o 1.52zł z 15.40 do 13.88zł.?
kiczorek10

Napisano: 04 lis 2015, 15:24

Nikt nie pracuje na programie Cheops? i nie ma takich problemów?
kiczorek10

Napisano: 05 lis 2015, 10:18

Ja pracuję w cheopsie.W m-cu grudniu faktycznie cuda się działy.Energetyczny był pomniejszony,a w jednym przypadku grudzień był pominięty i przyznał DE listopad,styczeń.Skorygowałem ręcznie,a w przypadku pominiętego dodatku,zwiększyłem na podwójny w styczniu.Sądzę,że to błąd programu.
chmiel

Napisano: 05 lis 2015, 10:21

Dodatków energetycznych było więcej i wszystkie były naliczone prawidłowe.Błędy były tylko w dwóch przypadkach.Może należałoby się zwrócić w tej sprawie do Skoczowa?
Chmiel

Napisano: 05 lis 2015, 12:35

Dodatki do 30 kwietnia wypłacamy cały czas w takiej samej wysokości. To jakiś błąd oprogramowania które posiadacie.
Fantomas

Napisano: 09 lis 2015, 8:57

Na szkoleniu kiedys mowili zeby nie zwracac uwagi na limity tylko mamy wyplacac zgodnie z obwieszczeniem
Ani

Napisano: 09 lis 2015, 12:20

Pisałam już w zeszłym roku do Cheopsa aby poprawili błąd, upierają się że mają interpretacje swoich prawników że program ma liczyć zgodnie z limitem jaki jest w ustawie. Jeżeli chcemy zgodnie z obwieszczeniem to mamy sami zmieniać kwotę. Najlepsze jest to że program obcina DE tylko wtedy gdy zmniejsza się liczba osób w gospodarstwie domowym w ciągu roku. Jeżeli tak chcą robić to powinni stworzyć swoją ustawę;) i dzielić jak się zwiększa liczba domowników.
qwert1

Napisano: 23 lis 2015, 10:12

Czy w grudniu 2015 wypłacacie tak jak w obwieszczeniu????????
Ani

Napisano: 26 lis 2015, 11:12

Tak
qwer

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x