Zastanawiam się, czy mam jeszcze jakąś informację do zarządców wysyłać, jeśli co miesiąc wysyłam im listy z wykazem przyznanych dodatków. W mojej ocenie to będzie powielanie danych. Po co?Maxima pisze: ↑15 lip 2021, 9:41Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w ……… przesyła informację o decyzjach dotyczących dodatku mieszkaniowego.
Ponadto Ośrodek przypomina o obowiązku niezwłocznego zawiadomienia o zaleganiu z zapłatą czynszu przez osoby korzystające z dodatku mieszkaniowego, co wynika z art. 8 ust. 4 Ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o dodatkach mieszkaniowych. Dotyczy to zaległości obejmujących pełne 2 miesiące. Powyższego obowiązku należy dopełnić w terminie 14 dni od dnia wystąpienia zaległości. W przypadku niewykonania obowiązku zawiadomienia organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, organ nałoży w drodze decyzji administracyjnej na zarządcę lokalu lub inną osobę uprawnioną do pobierania należności za lokal mieszkalny karę pieniężną w wysokości 500 zł. Pobierający należności za lokal zobowiązany będzie też do zwrotu kwot dodatków mieszkaniowych wypłaconych za miesiące, w których występowały zaległości w opłatach.
I jest tabelka zawierająca:
L.p.
Nazwisko, imię i adres
Nr decyzji
Rodzaj decyzji (przyznanie, wstrzymanie itp.)
Kwota zarządcy
Data od
Data do