Przeniesienie środków między modułem II a I

ODPOWIEDZ
Artur
Praktykant
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Przeniesienie środków między modułem II a I

Post autor: Artur »

Czy można dokonać przeniesienia środków między modułami (z II do I, oczywiście na bieżące) przed otrzymaniem 2 transzy środków, czy należy czekać do 2 transzy i dopiero pisać. Na module II zostały środki po zabezpieczeniu kwoty dla wszystkich wnioskodawców a na module I (bieżące) brakuje.
Dzięki
Artur
Oleśka
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny Samorząd
Kontakt:

Re: Przeniesienie środków między modułem II a I

Post autor: Oleśka »

Przesunięcie środków dopiero po otrzymaniu drugiej transzy środków taką dostałam informacje jak dzwoniłam do PFRON.
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Musisz czekać na drugą transzę środków i dopiero pisać pismo - taką informację dostałam.
cpr3
Starszy referent
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
Kontakt:

Post autor: cpr3 »

mam pytanie z jaką datą mieliście podpisane aneksy z II transzą AS, czy w aneksie była informacja o przeniesieniach z Mod I na Mod II ??
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

cpr3 pisze:mam pytanie z jaką datą mieliście podpisane aneksy z II transzą AS, czy w aneksie była informacja o przeniesieniach z Mod I na Mod II ??
II aneks mieliśmy z datą 6 grudnia 2017 r., nie było takiej informacji i nigdy nie będzie jej w aneksie, ponieważ tego typu przesunięcia mogą się odbyć po podpisaniu II aneksu
cpr3
Starszy referent
Kontakt:

ale informację o przesunięciach wysłaliście przed Aneksem czy po? Bo jeżeli przed to aneks jest odmową przesunięcia środków;( przynajmniej tak mi się wydaje,

A czy gdzieś w zasadach jest informacja, że przesunięć nie trzeba wpisywać do aneksu?
A jak ma się aneks do ostatecznego sprawozdania z AS bo tam są inne kwoty niż w aneksie podpisanym przez starostę;/??
cpr3
Starszy referent
Kontakt:

Znalazłam w umowie "Załącznik nr 1 do uchwały nr 24/2018 Zarządu PFRON z dnia 17 kwietnia 2018 r.
Załącznik nr 4a do uchwały nr 15/2013 Zarządu PFRON z dnia 22 lutego 2013 roku
UMOWA nr .......................... (zgodnie z systemem MIDAS)
w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”
10. W ramach środków przekazanych przez PFRON na udzielanie dofinansowań lub refundację kosztów, Realizator może dokonać przeniesienia środków finansowych z Modułu I do Modułu II (lub odwrotnie) – jednak nie wcześniej niż po przekazaniu w danym roku przez PFRON drugiej transzy środków finansowych na realizację programu, z zastrzeżeniem ust. 11, oraz jeśli:
1) wszystkie wnioski pozytywnie zweryfikowane pod względem formalnym w ramach Modułu, z którego Realizator przenosi środki finansowe zostały lub zostaną w danym roku zrealizowane poprzez wypłatę dofinansowania;
2) Realizator zawiadomi PFRON o zamiarze przeniesienia środków pomiędzy modułami (pisemnie lub drogą elektroniczną na adres o którym mowa w § 11 ust. 2), a PFRON w ciągu 14 dni od daty otrzymania tego zawiadomienia nie wniesie sprzeciwu wobec zgłoszonego zamiaru."
Kiedy wysłaliście informację o przeniesieniu z Mod II na Mod I (lub odwrotnie) po otrzymaniu pieniędzy na konto czy przed??
Proszę o info
cpr3
Starszy referent
Kontakt:

Kiedy wysłaliście informację o przeniesieniu z Mod II na Mod I (lub odwrotnie) po otrzymaniu pieniędzy na konto czy przed??
Proszę o info
cpr3
Starszy referent
Kontakt:

Czy choć jeden PCPR wysłał info po otrzymaniu II transzy na konto??
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Aneks dostaliśmy meilem 30.11.2017 r. a podpisany został z datą 6.12.2017 r..
W dniu 7.12.2017 r. wysłaliśmy pismo o przeniesienie środków z M1 do M2 (wydatki bieżące) i było to przed otrzymaniem środków finansowych (dostaliśmy je 11.12.2017r.).
ODPOWIEDZ