przeprowadzka do innej gminy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Zajmuje się świadczeniem wychowawczym, świadczeniami rodzinnymi, funduszem alimentacyjnym.
- Kontakt:
przeprowadzka do innej gminy
Klientka z naszej gminy poinformowała nas telefonicznie o przeprowadzce do innej gminy. Ma u nas 500, rodzinne i fundusz. 500 plus przekazujemy do dalszej realizacji bez uchylania. a czy ZR i FA uchylamy i wysyłamy tylko decyzje uchylającą do innej gminy ? w takim razie Pani będzie musiała również uzyskać nowe zaświadczenie od Komornika ?
Dziękuję za odpowiedź.
Dziękuję za odpowiedź.
-
- Referent
- Zajmuję się: fa/sr
- Kontakt:
Re: przeprowadzka do innej gminy
To dobrze, że poinformowała. Robisz decyzję uchylającą od 01. kolejnego miesiąca. Wysyłasz tylko do strony a Pani z tą decyzją pójdzie do właściwego Ośrodka.
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Dokładnie... ja jeszcze w kopertę pakuje/zwracam oryginały dokumentów (zaświadczeń) jeżeli takowe w aktach leżą.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
monO pisze:To dobrze, że poinformowała. Robisz decyzję uchylającą od 01. kolejnego miesiąca. Wysyłasz tylko do strony a Pani z tą decyzją pójdzie do właściwego Ośrodka.
dokładnie tak~o~ pisze:Dokładnie... ja jeszcze w kopertę pakuje/zwracam oryginały dokumentów (zaświadczeń) jeżeli takowe w aktach leżą.
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Ale w projektowanych zmianach do ustawy jest propozycja aby w przypadku zmiany miejsca zamieszkania przekazywać do innego organu decyzje do realizacji ( tak jak w 500+ )
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze
- Kontakt:
od nowego okresu zasiłkowego, teraz uchylenie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Śr
- Kontakt:
Prowadzicie postępowanie na podstawie rozmowy telefonicznej ? sprawdzacie jaki nr tel jest we wniosku a z jakiego nr dzwoni ,,strona'', sporządzacie z rozmowy notatkę służbową ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Pomoc materialna dla uczniów
- Kontakt:
Ja nie uchylam ,,na telefon", proszę stronę, aby złozyła mi stosowne oświadczenie na piśmie, ewentualnie proszę o przysłanie pocztą takiego oświadczenia-jesli nie ma możliwości stawić sie osobiście w ośrodkuKarolin@ pisze: 30 cze 2021, 12:13 Prowadzicie postępowanie na podstawie rozmowy telefonicznej ? sprawdzacie jaki nr tel jest we wniosku a z jakiego nr dzwoni ,,strona'', sporządzacie z rozmowy notatkę służbową ?
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
z którego artykułu ustawy o zmianie niektórych ustaw to dokładnie wynika ? Mi wychodzi, ze dodane ust. 4-6 do art. 25 w ustawie o świadczeniach rodzinnych wchodzą w życie tak jak cała ustawa o zmianie ustaw - dwa tygodnie po ogłoszeniu

- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Ja od 13 lipca będę wysyłał całość dokumentacji.
Oprócz przeprowadzka do innej gminy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
rodzeństwo
przyznajecie śp dla osób z rentą
ubezpieczenie KRUS a gdzie zdrowotne
Zł/zł w niższej wysokości
orzeczenie i zwrot
2 umowy o pracę jak prawidłowo obliczyć dochód
świadczenie pielęgnacyjne
Świadczenie pielęgnacyjne - zgon osoby wymagającej opieki
Wyliczenie dochodu rodziny - becikowe
orzeczenie i odwołania
Czy przysługuje zasiłek rodzinny?