Przesłanie do islamistów !!!!!!!!

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
...

Re: Przesłanie do islamistów !!!!!!!!

Post autor: ... »

no niestety, trochę kosztem naszych wolności by nie było tego co we Francji, więcej uprawnień dla służb, tak by miały większe uprawnienia, nasłuchu, zatrzymania, przeszukania, internowania, uznania za jeńca wojennego, jednym słowem ustawa antyterrorystyczna z uprawnieniami dla służb, przywrócenia Gromu do działań w Polsce.
...

Post autor: ... »

no i nie wpuszczać potencjalnych zbójców na nasz teren
halp

Post autor: halp »

A role zawodowe ci sie nie pomylily? zresztą nie tylko tobie na tym forum...bo rowniez tym ktorzy wypowiadają się jak eksperci ds. terroryzmu.... wojenni stratedzy.
no dobra

Post autor: no dobra »

Rozumiem, ale pytam zwłaszcza o ciebie i twoje osobiste działania. Czyżbyś miał jakieś przełożenie na służby, na Grom? Możesz brać osobiście udział w opracowaniu ustawy antyterrorystycznej???
Chcę sprowadzić naszą rozmowę do poziomu naszego konkretnego. Ty - trzykropek, ja - nieważne kto - co każde z nas jako użytkownik tego forum powinno zrobić w tej sprawie. Dziś, jutro, za tydzień. Masz pomysł?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Ares30

Post autor: Ares30 »

Nakłaniacie do nienawiści, agresji a nawet zabijania. To sie nadaje do prokuratury. Dobrze że Andrzej usuwa te tematy pamiętając o art. 256 KK.
Nie wy decydujecie o wpuszczaniu imigrantów. Spora ich grupa już u nas jest. Będzie trochę więcej. Możemy jedynie nieco zawęzić strumień przez który przepływają.
Walczyć trzeba z terroryzmem a nie religią. Działania UE powinny być skierowane na 3 rzeczy:
1. Wzmocnienie zewnętrznych granic, kontrole, zasilenie straży granicznej
2. Współpracę służb wywiadowczych
3. Syria - i to jest najtrudniejsze. Jak obalić al-Asada, jak ustabilizować sytuacje po jego obaleniu, jak wybrać nową wadzę, jak podzielić obszary zajęte teraz przez ISIS?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

widzisz źdźbło w oku innych a belki w swoim nie dostrzegasz. Typowe dla leminga.

1. UE - Schengen - mówi ci to coś? Jedna z nielicznych rzeczy warta w UE. Oczywiście leming chce ją zlikwidować.
2. taaaaaaa, przecież oni się nawzajem podsłuchują. Co za naiwność.
3. Przypominam misiu, że kłopoty się wzięły od prób oblania Asada przez amerykańców. Jak był Asad nie było problemu. Może należy mu pomóc geniuszu? Zaprowadzi porządek na swoim terenie. Wszyscy psioczą na Busha, że wtranżoilił się w Irak a nie widzą, że laureat pokojowej nagrody Nobla robi to samo w Syrii. A wiem w wybiórczej nie napisali.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
pablito

Post autor: pablito »

Sprawa jest dla nas ważna ale o wszytskim można debatować z kulturą. Wcześniej nie zaglądałem do tego topiku, jednak niektóre wpisy faktycznie są nie na miejscu. Piszmy dosadnie, językiem stanowczym ale nie obrażającym nikogo. Krytykujmy lecz nie obrażajmy. Brońmy naszego prawa do nie wpuszczania zagrożenia do Polski lecz nie nawołujmy do zabjania kogokolwiek. Wszak nasz prostet odnośnie uchodźców związany jest tylko i wyłącznie z obawy przed zabijaniem więc niby dlaczego sami mielibyśmy to robić? Ja nikomu nie chcę szkodzić, jedyne czego chcę to tego aby nasi obywatele nie poniesli szkody wskutek bezmyślnego przyjmowania uchodźców, wśród których są także terrorysci. Należy też pamiętać, że terroryści rekrutują także spośród drugiego a nawet już trzeciego pokolenia imigrantów żołnierzy do armii IS i do samobójczych ataków. Więc jerst tu wskazana wyjątkowa roztropność, bo nawet jeśli rodzice czy dziadkowie przybyli z pokojowymi zamiarami to ta kultura ma to do siebie, że dzieci i wnuki bardzo łatwo są rekrutowane do działań terrorystycznych.

Nie zgadzam się z Andrzejem w kwestii przyjmowania uchodźców i domagania się od pracowników socjalnych poprawności politycznej i bezrefleksyjnej postawy ale oburza mnie gdy ktoś ubliża mu. To jest niedopuszczalne.
Ares30

Post autor: Ares30 »

W ISIS są też Polacy.
ODPOWIEDZ