przesyłanie wniosków - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 mar 2016, 14:13

Proszę powiedziecie czy od nowego roku przesyłacie do innych gmin wnioski o zasiłek rodzinny gdy ktoś zmienia miejsce zamieszkania ? Wysyłacie kopie czy oryginały ?
elleok

Napisano: 17 mar 2016, 14:47

nigdy nie wysyłałam wniosków gdy zmieniali miejsce zamieszkania .Uchylałam decyzje oddawałam oryginały zaświadczeń i te osoby w nowym ośrodku składały wniosek i tyle w temacie.
Gość

Napisano: 18 mar 2016, 15:10

Czy coś mi umknęło?? zmieniło się coś w ustawie? nie ma już obowiązku przekazywania dokumentów zgodnie z właściwością? Ja do tej pory robiłam uchylenie decyzji, postanowienie o przekazaniu zgodnie z właściwością, oryginały do innego organu , kserokopie zostawiam u siebie. I tak samo dostawałam z innych miast z całej Polski.
agpi

Napisano: 18 mar 2016, 15:16

i zastanawia mnie czy można wnioskodawcy oddawać oryginały dokumentów złożonych do wniosku? Klient ma prawo wglądu do nich ale żeby je oddawać to pierwsze słyszę?
agpi

Napisano: 19 mar 2016, 9:22

Gość pisze:nigdy nie wysyłałam wniosków gdy zmieniali miejsce zamieszkania .Uchylałam decyzje oddawałam oryginały zaświadczeń i te osoby w nowym ośrodku składały wniosek i tyle w temacie.
ja też nigdy ... ale i oryginałów też nie oddawałam ... najwyżej ksero :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x