Przysługuje zasiłek pielęgn -umiarkowany stopień

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
kruszyna
Referent
Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.
Kontakt:

Przysługuje zasiłek pielęgn -umiarkowany stopień

Post autor: kruszyna »

Osoba dorosła posiada orzeczenie o umiarkowanym st. niepełnosprawności. Stopień ustalony od marca 2019 r., a powstania niepełnosprawności nie da się ustalić, czyli nie przysługuje zasiłek tak ? bo nie wiem kiedy powstała niepełnosprawność, a stopień dopiero od teraz. Proszę tylko o potwierdzenie ...
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Re: Przysługuje zasiłek pielęgn -umiarkowany stopień

Post autor: Marcelino »

dobra tylko ile lat ma ta osoba dorosła? Jak do 21 to się należy jak powyżej 21 to już nie chyba że ma poprzednie jakieś orzeczenia które potwierdzają powstanie niepełnosprawności przed 21 rż
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
kruszyna
Referent
Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.
Kontakt:

Osoba ma 68 lat i to jest jej pierwsze orzeczenie
kruszyna
Referent
Kontakt:

Napisałam osoba dorosła, ale wiadomo, że chodziło o osobę starszą, a nie do 21 roku życia....
Te resa
Referent
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: Te resa »

no to już masz Swoje potwierdzenie :D
ODPOWIEDZ