przyszłość pracowników świadczeń rodzinnych

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
kama1311
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

przyszłość pracowników świadczeń rodzinnych

Post autor: kama1311 »

Drodzy pracownicy jak widzicie waszą przyszłość w świadczeniach rodzinnych? kryteria bez zmian, nic tu się pewnie nie zadzieje, świadczenia rodzinne powoli wymierają. My mamy świadczenia w OPS, dwóch pracowników do tego. Coraz mniej uprawnionych do zas. rodz. Jak jest u Was macie jakieś zadania poza świadczeniami rodzinnymi??
AnnaM.
Referent
Zajmuję się: śr/fa/do/dw
Kontakt:

Re: przyszłość pracowników świadczeń rodzinnych

Post autor: AnnaM. »

mamy np tragiczne fa.. ale czy to cos zmienia ?ja nie widze różowo naszych etatów.. wydoili fizycznie i psychicznie i na zielona łączkę wyślą... ;)
Karolin@
Starszy referent
Zajmuję się: Śr
Kontakt:

Post autor: Karolin@ »

Kryterium nie podnoszą do rodzinnego, ale jest trochę wosków i sporo odmów. Natomiast co chwile zmiany w przepisach, nowe śp itp. Osobiście nie mam czasu wypić kawy :lol: przygotować dokumenty do składnicy akt. :) Od dłuższego czasu jestem sama na świadczeniach rodzinnych, dodatkowo prowadzę świadczenie ,,za życiem'', zaświadczenia o dochodach do programu czyste powietrze/ciepłe mieszkanie.

pozdrawiam
AWA1
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: AWA1 »

Ja mam trochę oddechu wreszcie.
jest lżej, bo nie ma tych wynalazków, robiłam wszystko sama, świadczenia i fundusz lezały, bo nie było czasu, teraz widzę takie braki, że sama się gubię we własnych papierach.

nadrabiam zaległości
nie pragnę póki co nic nowego
od 20221 dostałam 500 plus, potem dwa razy osłonowy, bon energetyczny, czyste powietrze, przy węglowym był inny pracownik, ale siedział razem ze mną i miałam służyć pomocą.

to był koszmar psychiczny i fizyczny, nikogo za wiele nie obchodziło

odpoczniemy trochę i znów coś walną
AnnaM.
Referent
Kontakt:

no dobra a od 2026 r. wchodzi bon senioralny - nie wrzuca nam tego ?
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

W 2026 to już może być pozamiatane w świadczeniach ... część pójdzie do ZUS część do pomocy społ.
AnnaM.
Referent
Kontakt:

to tylko niezały rok a trzeba sie przygotowac bo to usługi- wiec moim zdaniem na juz... roboty bedzie https://www.infor.pl/twoje-pieniadze/zd ... noweg.html
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

no to jest rok, żeby sobie ogarnąć działalność pod kątem dojenia tego bonu :twisted:
AnnaM.
Referent
Kontakt:

dobre dobre... ;) masz głowę do biznesu, oby tylko nadzorowac a nie pełnić te usługi ;)
adzia
Praktykant
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: adzia »

Bon obwarowany jest dość dziwnymi kryteriami kryteriami dochodowymi, dodatkowo zstępni muszą być czynni zawodowo, dlatego myślę że nie będzie tego zbyt dużo a z pewnością nie tyle by sfinansować etaty dla pracowników. Większość kosztów pochłoną programy, licencje, materiały biurowe itp., przynajmniej tak będzie w mniejszych gminach.
ODPOWIEDZ