Wywiadu zrobić raczej nie mogę bo drugiego wniosku na dziecko nie ma

haha miałam identycznie z 500ką Pan w wyroku miał że córka ma mieszkać z nim, składając wniosek uparcie twierdził że córka mieszka z nim, nawet oświadczenie mi złożył, po paru miesiącach przyszło pismo z innej gminy że córka jest w ich gminie i mieszka z matką i z ojcem wcale nie mieszkałaadik1313 pisze: ↑28 lip 2020, 15:27Taka sytuacja: Pan złożył wniosek na 300+ u nas. Jest rozwiedziony. Wyszło że 500+ na dziecko jest pobierane w innej jednostce (pobiera matka ale tylko do sierpnia bo dziecko kończy 18 lat). Podczas rozmowy telefonicznej Pan poinformował, że w wyroku rozwodowym nie pozbawiono go praw rodzicielskich ale jako miejsce zamieszkania dziecka wskazano miejsce zamieszkania matki. Jednakże w chwili obecnej dziecko mieszka z nim i jest na jego utrzymaniu dlatego złożył wniosek. Dzwoniłam do tamtego urzędu i na razie matka nie złożyła na to dziecko wniosku. Czy przyznalibyście Panu świadczenie skoro wg rozporządzenia w przypadku zbiegu prawa należy się osobie FAKTYCZNIE sprawującej opiekę nad dzieckiem?
Wywiadu zrobić raczej nie mogę bo drugiego wniosku na dziecko nie ma![]()