cześć
mam pana który przyniósł orzeczenie z PCPR
stopien UMIARKOWANY
niepełnosprawnośc- NIE DA SIĘ USTALIĆ
ale
temu Panu wypłacałam ZP do lutgeo br. wówczas również miał UMIARKOWANY ale z zaspiem ze niepełnosprawność powstała przed 17 rokiem życia
co robić ? czy bazujac na poprzednim orzeczeniu mogę przyznać , czy powinien sie odwołać od orzeczenia
przyznać ZP czy NIE
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: przyznać ZP czy NIE
dla porzadku rzeczy powinnas mu powiedziec,zeby poszedl do PCPR z tym nowym i starym orzeczeniem i sie odwolal,jesli tylko w ten sposob moga to zmienic, bo skoro w jednym orzeczeniu dalo sie ustalic od kiedy jest niepelnosprawnosc to z pewnoscia i w drugim da sie:) - lepiej niech na goraco pilnuje tych zapisow,bo kiedys moze mu zaszkodzic taki zapis,ze sie nie da ustalic...poza tym skoro z jednego orzeczenia wynika,ze niepelnosprawnosc powstala w odpowiednim czasie, po zakonczeniu jednego orzeczenia jest nastepne - to przyznalabym zasilek
no z tego co aptrzyłam był inny skład orzekajacy , wszystko tak samo oporcz tego pkt dotyczacego od kiedy niepełnosprawnośc istnieje
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pewnie gosc nie zaznaczyl we wniosku ze wczesniej mial juz orzeczenie ... ja mialam niedowno klienta, u ktorego tez sie niby nie dalo ustalic od kiedy niepelnosprawnosc,ale wczesniej mial zanczny a teraz dostal umiarkowany i we wczesniejszym tez byl zapis,ze sie nie dalo ustalic...jak mu powiedzialam,ze albo ustala od kiedy albo teraz dostanie odmowe to po tygodniu przyszedl z nowym orzeczeniem, tzn zmieniajacym to ostatnie w punkcie gdzie jest od kiedy niepelnosprawnosc - z dalo sie ustalic:) tyle,ze ustalili iz niepelnosprawnosc powstala jak facet mial 24 lata
Oprócz przyznać ZP czy NIE - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
sprawozdania raz jeszcze
powrót z wychowawczego + chorobowe
Stypendium PUP z UE
samotne przy orzeczeniu
od kiedy przyznać?
Specjalny zasiłek opiekuńczy
skład rodziny
zc świadczenia rodzinne
ŻYCZENIA
świadczenia rodzinne
szo a opiekun prawny