Witam, czy po wydaniu decyzji przyznającej FA w ten sam dzień wysyłacie info do komornika z harmonogramem, info do dłużnika i organu właściwego? czy po uprawomocnieniu się decyzji?
To samo się zastanawiam bo od sierpnia zaczęłam pracę przy funduszu i nic jeszcze nie ogarniam
Ja po wydaniu decyzji o przyznaniu FA od razu wysłałam do wiadomości do komornika i tak samo info do dłużnika itd. (patrzyłam analogicznie jak było robione w starych sprawach) ale nie załączyłam harmonogramu (bo oczywiście zapomniałam ...)
A nie wiem czy po uprawomocnieniu nie wysyłamy dopiero wniosek o przyłączenie sie do postępowania egzekucyjnego do komornika i wtedy harmonogram mogę dołączyć?
A jeszcze przy okazji upewnię się:
jeśli dłużnik i wierzycielka z naszej Gminy to przyznaje decyzją FA i jak się uprawomocni to wysyłam do komornika razem z harmonogramem wypłat i wnioskiem o przyłączenie się do postępowania, oraz pismo z informacją do dłużnika.
A jeśli dłużnik w innej Gminie to muszę jeszcze wysłać tam do OWD pismo z informacją o przyznaniu FA i o podjęcie działań wobec dłużnika? Czy coś jeszcze?
Ja wysyłam po miesiącu-dwóch jak mam czas a teraz to pewnie po nowym roku wyśle bo... osłonówka, węglowy, nie ma czasu na nic nikogo to nie interesuje tylko dorzucają coraz to więcej zadań.
Oprócz przyznanie decyzji FA odrazu info do komornika czy po uprawomoc. sie decyzji? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również: