Przyznanie DM po zmianie mieszkania
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przyznanie DM po zmianie mieszkania
Dodatek mieszkaniowy był przyznany na okres od listopada do kwietnia.
Z końcem grudnia wnioskodawca się przeprowadził. Dodatek został uchylony od stycznia.
I teraz się zakręciłam ... w systemie zrobiłam zakończenie decyzji powód utrata lokalu.
Czy teraz jak złożył w lutym wniosek to nowy dodatek będzie się należał?
Z końcem grudnia wnioskodawca się przeprowadził. Dodatek został uchylony od stycznia.
I teraz się zakręciłam ... w systemie zrobiłam zakończenie decyzji powód utrata lokalu.
Czy teraz jak złożył w lutym wniosek to nowy dodatek będzie się należał?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Przyznanie DM po zmianie mieszkania
decyzję należało wygasić od stycznia....w lutym składa i przedstawia wydatki za styczeń...jeżeli juz ma wydatki potwierdzone za styczeń na nowy lokal to może składać nowy wniosek i dodatek będzie od marca przyznany, jeżeli są spełnione kryteria
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wygasić czyli? Zrobiłam w sygnity zakończ - powód utrata prawa do lokalu.:-) pisze: 03 mar 2025, 13:20 decyzję należało wygasić od stycznia....w lutym składa i przedstawia wydatki za styczeń...jeżeli juz ma wydatki potwierdzone za styczeń na nowy lokal to może składać nowy wniosek i dodatek będzie od marca przyznany, jeżeli są spełnione kryteria
Teraz po prowadzeniu wniosku system daje mi odmowę.
Jak technicznie powinno to być zrobione w systemie sygnity?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
nie wystarczy w programie zakończyć decyzję i jej nie wypłacać....
musisz wydać decyzję stwierdzając wygaśnięcie decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego...a wtedy nowy wniosek ma byc złożony na nowy lokal....i do programu też musisz nowy wniosek wprowadzić, tzn nowy adres i inne dane...dochody wydatki, zarządca, ...wszystko się zmieni
musisz wydać decyzję stwierdzając wygaśnięcie decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego...a wtedy nowy wniosek ma byc złożony na nowy lokal....i do programu też musisz nowy wniosek wprowadzić, tzn nowy adres i inne dane...dochody wydatki, zarządca, ...wszystko się zmieni
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Decyzja jest wydana. Wypłata jest wstrzymana. Tylko technicznie program mi tego nie ogarnął i daje mi odmowę, bo widzi poprzedni okres, pomimo tej wydanej decyzji.:-) pisze: 03 mar 2025, 15:44 nie wystarczy w programie zakończyć decyzję i jej nie wypłacać....
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Niczym
- Kontakt:
Wejdź w decyzję kartką i sprawdź w zakładce "dane wygaśnięcia" zakończenie świadczenia od daty, czy jest 1 stycznia 2025 r. I wprowadzając nowy wniosek koniecznie sprawdzić adres wnioskodawcy czy jest nowy.ops-ops pisze: 03 mar 2025, 15:48Decyzja jest wydana. Wypłata jest wstrzymana. Tylko technicznie program mi tego nie ogarnął i daje mi odmowę, bo widzi poprzedni okres, pomimo tej wydanej decyzji.:-) pisze: 03 mar 2025, 15:44 nie wystarczy w programie zakończyć decyzję i jej nie wypłacać....
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Na jakim systemie pracujesz? Może tylko zawiesiłeś wypłatę? Jesli zrobisz przez "zakończ" to system kończy decyzję przez wydanie decyzji i nie powinien widzieć już dalszej wypłaty.ops-ops pisze: 03 mar 2025, 15:48Decyzja jest wydana. Wypłata jest wstrzymana. Tylko technicznie program mi tego nie ogarnął i daje mi odmowę, bo widzi poprzedni okres, pomimo tej wydanej decyzji.:-) pisze: 03 mar 2025, 15:44 nie wystarczy w programie zakończyć decyzję i jej nie wypłacać....
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Data się zgadza i adres też jest nowy.Wredotny pisze: 03 mar 2025, 15:56Wejdź w decyzję kartką i sprawdź w zakładce "dane wygaśnięcia" zakończenie świadczenia od daty, czy jest 1 stycznia 2025 r. I wprowadzając nowy wniosek koniecznie sprawdzić adres wnioskodawcy czy jest nowy.ops-ops pisze: 03 mar 2025, 15:48Decyzja jest wydana. Wypłata jest wstrzymana. Tylko technicznie program mi tego nie ogarnął i daje mi odmowę, bo widzi poprzedni okres, pomimo tej wydanej decyzji.:-) pisze: 03 mar 2025, 15:44 nie wystarczy w programie zakończyć decyzję i jej nie wypłacać....
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
status wypłaty jest: wygasła (niezrealizowana w wyniku zamknięcia realizacji świadczenia)Maxima pisze: 04 mar 2025, 8:18Na jakim systemie pracujesz? Może tylko zawiesiłeś wypłatę? Jesli zrobisz przez "zakończ" to system kończy decyzję przez wydanie decyzji i nie powinien widzieć już dalszej wypłaty.ops-ops pisze: 03 mar 2025, 15:48Decyzja jest wydana. Wypłata jest wstrzymana. Tylko technicznie program mi tego nie ogarnął i daje mi odmowę, bo widzi poprzedni okres, pomimo tej wydanej decyzji.:-) pisze: 03 mar 2025, 15:44 nie wystarczy w programie zakończyć decyzję i jej nie wypłacać....
tu powinno być ok.
No nic napiszę do sygnity... może coś poradzą
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzieki za pomoc i utwierdzenie że się należy dodatek
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Oprócz Przyznanie DM po zmianie mieszkania - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wyliczenie DM i wody
odmowa
dodatki mieszkaniowe - pomocy - wydatki
dodatek mieszkaniowy
Dodatek mieszkaniowy
inne opłaty niż wymienione w punkcie 1-4 dodatki mieszkaniowe - co do nich zaliczać?
wydatki
Potrącenie zasiłku stałego od emerytury
Porównanie ze stawkami gminnymi
1 kWh
dochody z giełdy
Czy podstawa ok? może coś dopisać ? jak u was ?
przeciętne wynagrodzenie w gospodarce narodowej w woj. Zachodniopomorskim
proszę o sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
Umowa aktywizująca dla niań
Aktywni w domu