Przyznanie świadczenia przez wojewodę, gdy już wypłacono wcześniej
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
- Kontakt:
Przyznanie świadczenia przez wojewodę, gdy już wypłacono wcześniej
Wnioskodawca nie zgłosił wyjazdu za granicę. Przyznano świadczenie i wypłacano. Po kilku miesiącach okazało się, że zachodzi koordynacja (zapytanie z instytucji zagranicznej) i odpowiedź Wojewody. Następnie uchylenie naszego prawa do świadczenia i ponowne przyznanie świadczenia przez Wojewodę. Informacja przekazana elektronicznie i że należy zaliczyć na poczet wypłaconych wcześniej świadczeń. Pracuję na Sygnity, info od wojewody wczytane i teraz pojawia się problem, bo do wypłaty jest ponownie przelanie środków... Rozumiem, że w takim wypadku pismo od wojewody nie powinno być wczytane tylko załatwione inaczej? Z pozycji decyzji da się na szczęście to jeszcze zrobić. Ktoś wie, kto pracuje na sygnity?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+, ustawa Za życiem
- Kontakt:
Re: Przyznanie świadczenia przez wojewodę, gdy już wypłacono wcześniej
Witam,
ja pracuję na Sygnity, jeśli dostaje info od Wojewody, sprawdzam w kompie czy świadczenie za ten okres zostało wypłacone czy nie, jeśli TAK to nie wprowadzam tej info tylko podpinam do wniosku i sama pisze sobie odręcznie informację, że kasa wypłacona
ja pracuję na Sygnity, jeśli dostaje info od Wojewody, sprawdzam w kompie czy świadczenie za ten okres zostało wypłacone czy nie, jeśli TAK to nie wprowadzam tej info tylko podpinam do wniosku i sama pisze sobie odręcznie informację, że kasa wypłacona
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja w tym przypadku zostawiłam tę decyzję niezatwierdzoną dzięki czemu nie wskakuje mi do list wypłat.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
- Kontakt:
A ja wczytuje decyzje wojewody tylko ręcznie modyfikuje plan wypłat.
Oprócz Przyznanie świadczenia przez wojewodę, gdy już wypłacono wcześniej - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Przekierowanie decyzji - empatia
sygnity raport pilne
uchylenie prawa 500+
pilne
Ciężki przypadek
Koordynacja
NOWY OKRES ZASILKOWY
Wniosek SW Wielka Brytania
podstawa prawna 500+
zapotrzebowanie na cały rok
uchylenie i np
brak koordynacji-nienależnie pobrane?
Stare wnioski a nowe
Ciąża niepełnoletniej / 500+
zmiana osoby pobierajacej świadczenie
Koordynacja na czas kontraktu, co dalej?