PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 maja 2015, 11:34

wszczełam postepowanie za uchylajacego sie - zwotka adresat nieobecny za granica. Co dalej?
Napisac do komornika i ewidencji ludnosci?
Ewaa

Napisano: 25 maja 2015, 12:41

prosze
Ewaa

Napisano: 25 maja 2015, 12:48

pisz, szukaj go, jeśli nie znajdziesz to do Sądu pisz o przedstawiciela
mimi

Napisano: 25 maja 2015, 13:07

ale ja jestem OWD to napisze tylko do komornika. Jezeli kmornik odpisze ze nie mieszka to moge odpisac ze nie jestesmy OWD?? czy umarzam postepowanie skoro nie doreczone?
Ewaa

Napisano: 25 maja 2015, 14:50

Jeżeli komornik nie ustali ci adresu czyli jego adres będzie pozostawał nieznany bądź wskaże adres zagraniczny to nie jesteś OWD.
Więc jeżeli nie jesteś też OWW to nie ustanawiasz kuratora. Nie umarzasz też postępowania gdyż nie masz zawiadomienia skutecznie doręczonego a więc jeszcze nie masz wszczętego postępowania. Poza tym informujesz OWW o tym, że nie podejmujesz już dalszych działań wobec dłużnika alimentacyjnego wynikających z ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, w związku z ich wnioskiem o podjęcie działań. Działania wobec dłużników alimentacyjnych określone w rozdziale 2 ustawy należą do kompetencji organu właściwego dłużnika. Organ właściwy dłużnika to, zgodnie z art. 2 pkt 9 ustawy, wójt, burmistrz lub prezydent miasta właściwy ze względu na miejsce zamieszkania dłużnika alimentacyjnego. Zatem nie prowadzi się działań wobec dłużników alimentacyjnych przebywających np. poza granicami kraju lub nieznanych z adresu.
G-j

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x