PUP co robić? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 09 sty 2014, 9:25

Witam, mam pytanie dotyczące dłużnika. Mianowicie stawił się na wywiad, zgłosił że jest zarejestrowany w PUP jednak po wysłaniu inf. o potrzebie aktywizacji zawodowej dostałam odpowiedź, że został wyrejestrowany z PUP jeszcze przed zgłoszeniem sie na wywiad, ale nie wiedział o tym (tzn. nie miał żadnego pisma z PUP) co teraz zrobic? Wszcząć postępowanie uznające za uchyl. się czy zobowiązac do rejestracji po upływie czasu skreślenia czy może jeszcze coś innego?
~Natalia

Napisano: 09 sty 2014, 9:29

wezwać go i zobowiązać do zarejestrowania jako poszukujący pracy
~Elmer

Napisano: 09 sty 2014, 9:58

wezwac do zarejestrowania, dać jakiś niedługi:)termin, sprawdzić czy się zarejestrował, jak nie to wszczęcie postępowania ... i cd...
~iwona

Napisano: 09 sty 2014, 10:38

Jeżeli jest skreślony np. na 120 dni to może u mnie napisać zobowiązanie, że zarejestruje sie po upływie tych dni? I wtedy go sprawdzić? Czy nie mogę tak zrobić?
~Natalia

Napisano: 09 sty 2014, 10:43

A może jeszcze ktoś mi wytlumaczyc na czy polega różnica między rejestracją jako bezrobotny a poszukujący pracy?
~Natalia

Napisano: 09 sty 2014, 10:49

ubezpieczenie
~Jagoda

Napisano: 09 sty 2014, 10:57

Ale jak jest skreślony z listy to jako poszukujący pracy może sie zarejestrować? Ale wtedy jak spradzę? Logujemy sie w SEPI żeby sprawdzić jak się zarejestruje jako poszukujący pracy to tez tam będzie?
~Natalia

Napisano: 09 sty 2014, 11:01

status osoby w urzedzie
~Jagoda

Napisano: 09 sty 2014, 11:34

Czyli podsumowując skoro go wykreślili to muszę zobowiązać go do rejestracji jako osoba poszukujaca pracy i dać określony termin sprawdzic potem i postępować dalej normalnie. Nie mogę odczekać czasu skreślenia i wtedy dopiero zobowiazać do rejestracji jako bezrobotny.?
~Natalia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x