Witam, mam parę wątpliwości odnośnie sprawozdania, może wy coś na ten temat powiecie:
1) Czy dobrze rozumiem w 2 półroczu 2015r. miałam 2 wnioski przedłużenia dla dziecka czyli w tabeli 1 wpisuje:
3. Liczba zamówionych nowych Kart dla członka który był już jej posiadaczem.
2015 - 2 (bo ogółem w 2015r. czyli w drugim półroczu były 2)
II półrocze - 2 (no bo faktycznie w tym okresie zostały wnioski złożone)
2) Tabela 2. Informacja statystyczna:
Ogółem w ciągu 2015r. miałam wnioski dotyczące dodania rodziny, 2 wnioski o przedłużenie (w związku z kontynuowaniem nauki, wszystkie złożone po upływie ważności karty), no i 1 duplikat z powodu zagubienia karty (w momencie gdy klienta przyszła anulowałam ta kartę skoro zagubiona)
Wiersz 1.3 unieważnionych
Czy w tym miejscu powinnam wpisać tylko "1" dlatego, że miałam jedną utratę karty z powodu zagubienia czyli wniosek o duplikat??
Czy przedłużenia nie powinnam tu wpisywać bo karta upłynął termin ważności, czyli to nie jest unieważnienie?
Wiersz 1.6 dostarczonych przez PWPW do gminy i nieodebranych
W tym roku 2016 odebrały ode mnie karty 3 rodziny, faktycznie te karty już u mnie nie leżą, czy w związku z tym w tabeli w tym wierszu mam te karty wpisać jako nieodebrane, bo faktycznie w 2015r jeszcze były u mnie?? Ogółem jeszcze do odebrania mam 2 rodziny. Czyli je na pewno muszę wpisać, zastanawia mnie tylko to co powyżej?
Wiersz 5.2 liczba dzieci którym unieważniono kartę
Nawiązanie do powyższego pytania o tym duplikacie, skoro była mowa zagubieniu to czy tutaj mam wpisać też 1?? czy uwzględnia się też te przedłużenia??
Wiersz 6 liczba wydanych duplikatów dużej rodziny
Czy tutaj chodzi o faktycznie wydane do ręki wnioskodawcy?? Skoro miałam 1 duplikat i wnioskodawca odebrał je dopiero w lutym 2016r. (leżały z u mnie z 4 miesiące) to czy mam w takim razie wpisać tu 0?? Bo wydany został w tym roku??