migracja, przedłużenie i nowy - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 lut 2016, 14:45

Witajcie,
przyszła do mnie klientka, która istniała już w starym (dobrym, co ja gadam , o niebo lepszym, bardziej czytelnym i przyjaznym użytkownikowi) systemie. Kobieta we wniosku chce jednocześnie przedłużyć kartę dla 18-letniej, uczącej się córki i wyrobić kartę dla nowego członka rodziny( niedawno urodzonego syna).
Powiedzcie mi, krok po kroku, jak to wprowadzić do systemu?
Próbowałam wyszukać ich we wnioskach obsłużonych ( zmigrowanych) i tam zrobić przedłużenie córce i dopisać nowego członka rodziny ( syn). Wniosek przeszedł mi z "obsłużonych" do " wniosków do obsłużenia" Po zapisaniu wyszły mi same błędy biznesowe i nie wiem, co dalej z tym szajsem zrobić....
Czy ktoś miał podobną sytuację?
Poradźcie, jak to ugryźć?
wrrr

Napisano: 05 lut 2016, 14:48

spróbuj wprowadzić nowy wniosek
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 15:19

rejestrujesz normalnie wniosek. jak zatwierdzisz i przerzuci cię do obsługi wniosku i pouzupełniasz wszystko i będziesz zapisywać to krzyknie ci, że taka osobo już figuruje w systemie. Następnie w prawym górnym rogu będzie informacja wskaż rodzinę- wpisujesz tą rodzinę i zatwierdzasz wszystko. Ostrzezenia bedą cały czas, ale normalnie póxniej w pasku karty zamawiasz je i tyle.
fafafafafa

Napisano: 08 lut 2016, 11:21

Wrr - ja zrobiłam ta samo. Teraz już wiem, że trzeba nowy wniosek. Ale co mam zrobić z tym starym wnioskiem, który z obsłuzonych przeniosłam do "do obsłużenia"? Jak mu zmienić status z powrotem "na obsłużony"?
Basia1968

Napisano: 08 lut 2016, 11:53

fafafafafa pisze:rejestrujesz normalnie wniosek. jak zatwierdzisz i przerzuci cię do obsługi wniosku i pouzupełniasz wszystko i będziesz zapisywać to krzyknie ci, że taka osobo już figuruje w systemie. Następnie w prawym górnym rogu będzie informacja wskaż rodzinę- wpisujesz tą rodzinę i zatwierdzasz wszystko. Ostrzezenia bedą cały czas, ale normalnie póxniej w pasku karty zamawiasz je i tyle.
fafafafa
zrobiłam dokładnie tak, jak napisałaś i wszystko poszło ok. Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Nie ma jak Forumowicze!!!
Naszło mnie jednak pytanie, czy i co mam zrobić z tym "zmigrowanym" wnioskiem?
wrrr

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x