pytania w sejmie o na temat projektu realizującego wyrok TK - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 06 lut 2014, 14:25

od 10:05 i później od 11:24
https://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transm ... 75004C5EE3#

temat zaległych odsetek ma być jeszcze omawiany na komisji, konsultacjach

od 2015 ma być nowa ustawa ze skalą niesamodzielności

zasiłek dla WO jest tylko okresem przejściowym, później trzeba zbadać się skalą aby otrzymać świadczenie

tylko WO mieli świadczenie przyznane bezterminowo, więc powinni mieć to dalej bez względu na skalę, teraz czas na konsultacje
~sda

Napisano: 06 lut 2014, 14:41

mam pytanie czyli nadal obowiazuje obecna ustawa na zso pytam dlatego bo w zeszlym roku skladalam po raz pierwszy wniosek na szo i mam sprawe w wsa czyli jak dobrze rozumie to dla mnie nadzieja w sadzie albo czekanie na nowa ustawe do 2015 r czy dobrze mysle moze kati odpowie Prosze
~OLA

Napisano: 06 lut 2014, 14:44

mam pytanie czyli nadal obowiazuje obecna ustawa na zso pytam dlatego bo w zeszlym roku skladalam po raz pierwszy wniosek na szo i mam sprawe w wsa czyli jak dobrze rozumie to dla mnie nadzieja w sadzie albo czekanie na nowa ustawe do 2015 r czy dobrze mysle moze kati odpowie Prosze
~OLA

Napisano: 06 lut 2014, 14:44

~OLA

Napisano: 06 lut 2014, 14:52

ola dostaniesz dostaniesz dostaniesz dostaniesz. Pazeroto
~.

Napisano: 06 lut 2014, 15:04

nie jestem pazerna ale rowniez wukluczona zwolnilam sie z pracy aby opiekowac sie ojcem ale przez nadgorliwosc i nadinterpretacje gopsu musze wloczyc sie po sadach prawie rok jestem bez grosza i jest mi bardzo ciezko wiec nie oceniaj pochopnie przepraszam ze kliklam 3 razy
~OLA

Napisano: 06 lut 2014, 16:15

no to dlaczego ci zabrali jak sie zwolniłaś z pracy i spełniałaś warunki do szo?
~.

Napisano: 06 lut 2014, 16:37

niczego mi nie zabrali pisze ze pierwszy raz skladalam wniosek na szo wubieglym roku kati pomoz
~OLA

Napisano: 06 lut 2014, 16:48

Ola - ustawa o szo na razie się nie zmienia, omawiany projekt dot. zwrotu odebrania praw nabytych Ciebie nie dotyczy, jeżeli Ty już składałaś wg ustawy po 01.01.2013 niestety musisz dalej walczyć, bo nowy projekt nie wiadomo kiedy będzie, wg słów Seredyn od 2015r.
Ola jeżeli masz skargę WSA do pewnie dotyczy poprzedniego okresu zasiłkowego, dlatego radziłabym składać wniosek na ten okres, bo może się okazać, że wsa pozytywnie załatwi Twoją sprawę ale wyrównanie będzie za tamten okres zasiłkowy
~Kati

Napisano: 06 lut 2014, 17:08

a co z rolnikami? niech ktoś zgadnie jeżeli mieli prawa nabyte:)
~konik z podlasia

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x