PYTANIE
Re: PYTANIE
nie, w ustwie jest napisane iż sami maja obowiązek zawiadamiać w przypadku zmian, jeżeli zmiana nastapi faktycznie. jak nie zgłasza znaczy ze się nie zmienilo. to jest w ich interesie i musza tego pilnowac
oczywiscie. Kontrola moze zarzadac dokumentów osoby np z pomocy społecznej i tam dochody moga się różnic. Trzeba sprawdzac bo to ta sama instytucja. Jesli OPS prowadzi stypendia to musi sprawdzac dochody z pomoca spoleczna.
jeśli ops prowadzi stypendia,to oczywiste jest,że te dochody są sprawdzane,a przynajmniej informacje są między sobą wymieniane
ale jeśli są w urzędzie,to nikt nie grzebie w dochodach ludzi
zauważ, że często ops i urząd,to oddzielne budynki
ale jeśli są w urzędzie,to nikt nie grzebie w dochodach ludzi
zauważ, że często ops i urząd,to oddzielne budynki
Jeśli stypendia są w OPS to do każdego wniosku bierzecie oświadczenia o dochodach teraz przed wydaniem decyzji??
A w jaki sposób informujecie ich o konieczności złożenia takiego oświadczenia? We wszczęciu to zamieszczacie??
ja biorę oświadczenie o tym,że dochody się nie zmieniły i rodzina nadal spełnia kryterium
rozdałam wszystkim takie oświadczenia w listopadzie,kiedy rozliczałam I transzę stypendium i poprosiłam o przyniesienie tego oświadczenia w styczniu (tak,żeby była ciągłość)
rozdałam wszystkim takie oświadczenia w listopadzie,kiedy rozliczałam I transzę stypendium i poprosiłam o przyniesienie tego oświadczenia w styczniu (tak,żeby była ciągłość)
Oprócz PYTANIE - Stypendia przeczytaj również:
decyzja uchylająca
zasiłek szkolny
ŻYCZENIA
decyzja zmieniająca
kto może składać wniosek
Czy przeliczacie wstecz?
Plan na stypendia
podjęcie pracy
wszczecie
Wypłata stypendium
DO JUDYTKI CD TABLETÓW