OD MAJA PRZYJMUJĘ ZGODY NA ZMIANĘ DECYZJI I STARAM SIE NA BIEŻĄCO WYDAWAĆ DECYZJE, ŻEBY W CZERWCU POSZŁA WYPŁATA. W POUCZENIU W DECYZJI GRUDNIOWEJ MAM PODANE WW. TERMINY I TEGO SIĘ TRZYMAM.
Dołączę się do pytania. Od przyszłego tygodnia będe zbierać zgody na zmianę decyzji. U kogo dochód się nie zmienił to dobrze, ale z jakiego miesiąca bierzecie dochody w przypadku zmiany? Chocby przelicznik pola. Decyzję chciałabym wydać od lutego, żeby nie kombinować ze zmianami na przełomie grudzień/styczeń a następnie zmiana styczeń/luty
Ja kieruje się zasadą, że dochód z miesiąca poprzedzającego, tj. dochód z grudnia ma wpływ na prawo do stypendium na styczeń itp...
Zbierasz już zgody, w więc w miesiącu od ich wpływu wyrobisz się na wydanie decyzji? czyli decyzje w połowie maja a wypłata w czerwcu?
Czy będzie ok jak ja będę zgody zbierała od 1 maja, decyzje do połowy maja i wypłata w czerwcu..? jestem nowa i trochę się wącham, czy tak będzie ok... będę wdzięczna za rady.
Ja wydaję decyzje od września do grudnia i później zmieniam tę decyzję od stycznia do czerwca.Wysyłam wszystkim oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji i przy okazji zadaję pytanie czy dochody i skład rodziny zmieniły się czy nie w porównaniu z dochodami z sierpnia. Jeżeli zaznaczy, że się zmieniły to wtedy drążę temat dalej tzn. od kiedy nastąpiła zmiana i wówczas proszę o dostarczenie dokumentów i mam jasny obraz od kiedy do kiedy przyznać lub odmówić przyznania stypendium. Wysłałam na początku marca. W uzasadnieniu decyzji mam zapis, że rodzic jest zobowiązany do powiadomienia o zmianie przyczyn mających wpływ na przyznanie stypendium. U mnie Część osób przeskoczyło, od stycznia, na wyższe stypendium ze względu na wyższe kryterium dochodowe.
pozdrawiam