Pytanie do praktyków - Sygnity

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Hawcia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne fundusz alimentacyjny dodatek osłonowy
Kontakt:

Pytanie do praktyków - Sygnity

Post autor: Hawcia »

Robię przedłużenie od sierpnia 2025 do stycznia 2026 zasiłku pielęgnacyjnego na podstawie zaświadczenia PCPR poprzez decyzję z decyzji. Po zmianie na przyznanie ( bo daje odmowę ) wprowadzam z palca czasookres do końca stycznia 2026 . No i pytanie co może być źle skoro plan wypłat generuje mi tylko do października 2025 r.???? Oczywiście mogę dodać ręcznie te 3 miesiące ale pierwszy raz mam taką sytuację . Może macie jakiś pomysł ??? Jakieś ustawienia ??
sylwia58
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: Pytanie do praktyków - Sygnity

Post autor: sylwia58 »

Tak robię zmianę poprzez decyzję z decyzji i dodaje zasiłek ręcznie. Jeżeli chodzi o plan wypłat to spokojnie tak jest w sygnity , że nieraz przyznaje do października w planie wypłat, później w listopadzie trzeba zrobić kontynuację planów wypłat i automatycznie zmieni się do końca stycznia.
Awatar użytkownika
Diana
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Diana »

Hawcia pisze: 21 lip 2025, 13:19 co może być źle skoro plan wypłat generuje mi tylko do października 2025 r.?
Ta osoba poprzednio miała długie orzeczenie? Np. 5 lat? Jeśli tak -> to dlatego.
Mopsowynowicjusz
Praktykant
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: Mopsowynowicjusz »

Po zatwierdzeniu decyzji w systemie wchodzisz w operacje -> kontynuacja planów wypłat dla ZP/ZDO
Hawcia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne fundusz alimentacyjny dodatek osłonowy
Kontakt:

Post autor: Hawcia »

Mopsowynowicjusz pisze: wczoraj, 15:31 Po zatwierdzeniu decyzji w systemie wchodzisz w operacje -> kontynuacja planów wypłat dla ZP/ZDO
Dzięki wszystkim ogarnęłam :)
ODPOWIEDZ