pytanie do świadczenia pielęg.
pytanie do świadczenia pielęg.
Witam
mam taką sytuacje dotycząca świadczenia pielęgnacyjnego.
1.syn pobierał świadczenie pielęgnacyjne na matkę do 31.10.2012r takie było orzeczenie.
2.w listopadzie 2012r matka otrzymała stopień umiarkowany zostało złożone odwołanie i sprawa toczyła się do stycznia 2014r,
3.sąd przyznał stopień inwalidzki dla matki znaczny na stałe
4.syn złożył wniosek o świadczenie pielęgnacyjne w kwietniu 2014r na matkę gdyż dlaej nie pracuje,
5.wszystkie inne przesłanki spełnione
6.myślę ,że przyznać swiadczenie pilęgnacyjne od października 2012r do nadal z wysokościami obecnymi , czy dobrze myślę.
mam taką sytuacje dotycząca świadczenia pielęgnacyjnego.
1.syn pobierał świadczenie pielęgnacyjne na matkę do 31.10.2012r takie było orzeczenie.
2.w listopadzie 2012r matka otrzymała stopień umiarkowany zostało złożone odwołanie i sprawa toczyła się do stycznia 2014r,
3.sąd przyznał stopień inwalidzki dla matki znaczny na stałe
4.syn złożył wniosek o świadczenie pielęgnacyjne w kwietniu 2014r na matkę gdyż dlaej nie pracuje,
5.wszystkie inne przesłanki spełnione
6.myślę ,że przyznać swiadczenie pilęgnacyjne od października 2012r do nadal z wysokościami obecnymi , czy dobrze myślę.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: pytanie do świadczenia pielęg.
a niepełnosprawność mamusi kiedy powstała?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
mamy niepełnosprawności powstała powyżej 21 roku życia , znaczny stopień -
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to dlaczego chcesz przyznać ŚP od października 2012r (a nie od listopada) do nadal z wysokościami obecnymi (a nie do 30 czerwca 2013 i w wysokości 520)
sory od listopada 2012r , ale jak myślę to przynać swiadczenie pielegnacyjne do czerwca 2013r a obecnie na nowych zasadach czy to będzie tak jak przy zasiłku dla opiekuna
ale jeszcze jedno przepisu o zawieszeniu świadczenia pielegnacyjnego już nie ma czyli wychodzi,ze powinienem przyznać od listopada 2012r do nadal w wysokościach 520 i 620 nadal .Czy dobrze myslę
po głębszej analizie stwierdzam ,że przynał bym od listopada 2012r do nadal w wysokości 520 zzł czy dobrze myslę , gdyż w dlaszej kolejności po zmianach jest to swiadczenie pilegnacyjne ale nie rodzic na dziecko i dlatego 520 zł czy dobrze kumam .
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sytuacja jest patowa bo z jednej strony im nie przysługuje świadczenie (od 30.06), z drugiej strony brak przepisów, które by pozwalały przyznać de facto to świadczenie do 30.06.
Sorry od dwóch dni jestem na maku i trudno mi coś na szybko wymyśleć.
Sorry od dwóch dni jestem na maku i trudno mi coś na szybko wymyśleć.
Oprócz pytanie do świadczenia pielęg. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zdo a zmiana sytuacji po 01. lipca 2013r.
jak sprawdzacie okresy skladkowe przy skl. społ.
do kronosa 79 :)
ŚP-ale nie zmany, proszę o opd
samotne a alimenty
POMOCY CZY W OKŃCU OK
ŚP
Pytanko
podstawa prawna rodzinne
wyrównujecie dod z tyt kształc?
czy będzie aktualizacja w sygnity
Pisze informację - sprawdzcie
dodatek aktywizacyjny
świadczenie piel -koordynacja