Pytanie o alimenty- ważne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 maja 2014, 1:54

Witam, pozwole sobie zadac pytanie dot. alimentow, wiem, ze Panstwo ktorzy zajmujecie sie bezposrednio ta tematyka bedziecie w stanie mi pomoc.
Otoz kilka lat temu, kiedy zostala zlikwidowana zaliczka alimentacyjna nie zawiesilam sprawy u komornika, nie sadzilam, ze trzeba. Kiedy utworzono fundusz alimentacyjny automatycznie zaczelam z niego korzystac. Obecnie dłuznikowi, ojcu dziecka, komornik wyslal pismo gdzie rzekomo jego zaleglosc alimentacyjna wzrosla prawie o 100%. Dluznik twierdzi, ze komornik powiedzial mu ze to przez to, ze w okresie kiedy nie bylo juz zaliczki alimentacyjnej ani jeszcze funduszu popelnilam blad nie zawieszajac postepowania u komornika, stad teraz ma taka zaleglosc. Czy to mozliwe, czy popelnilam blad? Dluznik grozi mi, ze oswiadczy jakoby placil mi wtedy alimenty do rak itd. a faktycznie to nie mialo miejsca.
Dziekuje za odpowiedz
Agaaga3131

Napisano: 05 maja 2014, 7:49

ale dobrze, że nie zawisiłas postępowania. nie bardzo rozumiem co Komornik wysłał dłużnikowi oprócz pisma ile ma zaległości, i te zaległości nie mogły sie nagle "powiększć", wynoszą tyle ile ma zasądzone alimnety x ilość mięsięcy, kiedy było postępowanie u Komornika, a że Dłużnik może oświadczyc coś, że dawał Pani "do rąk" to sobie może mówić, powinien jak już chciał wysyłać przekazem i mieć dowód, a tak to sobie może :)
dobry duszek
dobry duszek
Stażysta
Od: 09 cze 2010, 12:54
Zajmuję się:

Napisano: 05 maja 2014, 7:53

korzystałaś ze swiadczeń z funduszu alimentacyjnego więc nie mogłas zawiesić sprawy u komornika bo świadczenie by Ci nie przysługiwało. Jesli dłużnik nie płacił Ci alimentów to nie musiałas zawieszać postepowania u komornika.
anad

Napisano: 05 maja 2014, 21:42

Z funduszu nie korzystalam, bo jeszcze nie istnial a zaliczki juz nie było, to byly "puste" miesiace. Ale dluznik zlecil wyplate swojej pensji na moje konto. Oczywiscie oddalam cala kwote, wiedzac, ze nie moge pobrac ani 1 zł.Teraz mnie szantazuje ze udowodni mi, ze wyplata wplywala na moje konto a nie mialam sprawy zawieszonej u komornika
Agaaga3131

Napisano: 06 maja 2014, 8:11

jakie puste miesiące, jak zakończyła się ZA wrzesień 2008 od października 2008 do nadal jest fundusz aliment
just

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x