też mam takie upoważnienia i pełnomocnictwa do pomocy jak Ty a mimo to dodatku brak, ewentualnie w mogę dostać w niewielkim procencie (200-250zł)Szarak pisze:Nic nie było dopisywane, bo mam pewne pełnomocnictwa i upoważnienia, z zakresu pomocy społecznej. Tak w skrócie u mnie nie ma formalnie stanowiska Z-cy Dyrektora (zostało zlikwidowane). Aby nie było sytuacji, że Dyrektor wypada na dłuższy okres i nie było by osoby np. do podpisania decyzji czy przelewów, to w czasie jego nieobecności, kompetencje zostały rozdzielone na 4 osoby, gdzie ja jestem jedną z tych osób. Funkcjonuje to u nas od lat.
Pytanie odnośnie dodatku motywacyjnego
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
Re: Pytanie odnośnie dodatku motywacyjnego
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
dlatego pytam czy ktoś jeszcze ma ułamkową część dodatku czy to tylko u nas taki pomysł?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
U mnie mimo wytycznych by dzielić, nie było dzielenia bo nie ma na to przepisu.
-
- Referent
- Zajmuję się: SW/ŚW/FA
- Kontakt:
ja też mam dodatek chociaż zajmuje się SR i FA. W zakresie nic nie zmieniali, obsługuje także sekretariat, BIP itd plus zastępstwo kierownika.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne oraz fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Moja Pani kierownik też podeszła sprawiedliwie do tematu. Pracuje w dziale ŚR i FA i dostałam do zakresu obowiązków obsługę e-doręczeń. Tym sposobem jestem również wykazana w sprawozdaniu w pełnej wysokości dodatku. Pozdrawiam
-
- Referent
- Zajmuję się: SR, FA
- Kontakt:
ciekawe czy więcej jest takich ops, które w jakiś sposób przyjęły dodatki dla pracowników SR i FA czy jednak więcej takich, w których powiedziano, ze się nie da....
gratuluję tym odważnym szefom!
gratuluję tym odważnym szefom!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U mnie nie, bo... właściwie nie wiem dlaczego. Wiem, że gdyby kierownictwo chciało to by się dało. Jest nas tylko dwie bez dodatku.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR, FA
- Kontakt:
szkoda, że chyba inni się boja zmieniać zakresy, choć to nowe zadanie i faktycznie obsługuje się wszystkie doręczenia, jak i rodo czy wysyłki tradycyjne24rybcia24 pisze: 03 mar 2025, 14:12 Moja Pani kierownik też podeszła sprawiedliwie do tematu. Pracuje w dziale ŚR i FA i dostałam do zakresu obowiązków obsługę e-doręczeń. Tym sposobem jestem również wykazana w sprawozdaniu w pełnej wysokości dodatku. Pozdrawiam
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW
- Kontakt:
Czy macie podzielony etat? np. 7/8 śr i 1/8 PS? U nas Kiero ma 7//8 z PS i wg tego proporcjonalnie otrzymuje dodatek.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
W zakresie mam udział w tworzeniu i realizacji gminnej strategii rozwiązywania problemów społecznych ze szczególnym uwzględnieniem programów pomocy społecznej, profilaktyki i rozwiązywania problemów alkoholowych, problemów przemocy w rodzinie i innych czy przysługuje mi motywacyjny?????
Oprócz Pytanie odnośnie dodatku motywacyjnego - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Koniec wychowawczego powrót do pracy
wznowienie postępowania
świadczenie rodzicielskie
Przedłużka???
od kiedy uchylić
ŚP- emerytura
od kiedy przysługuje pełny ZR? św. rodzicielskie
Świadczenie pielęgnacyjne po "nowemu"
obywatel UKR z zezwoleniem na pobyt czasowy i pracę
Od kiedy przyznać ZP?
zasiłek rodzinny a rodzicielskie
Czy miał ktoś sytuacje zeby wysyłac decyzje przyzanjącą SP do SKO o wznowiebnie postepow?ania
JAKIE EMPATIE
Stopień lekki a uchylenie decyzji
stwierdzenie nieważności decyzji
ŚP stare czy nowe zasady - jak liczyć? Pomocy