pytanie w sprawie rozpoczęcia roku na 5 ust. 3

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
moprek
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

pytanie w sprawie rozpoczęcia roku na 5 ust. 3

Post autor: moprek »

Muszę zmienić decyzję ze złotówki na złotówke na pełne kwoty. Pomijam różną interpretację, ja przyjęłam, że dopłacam rozpoczęcie roku szkolnego. Dla przykładu mam do wypłaty jeszcze 57,20 zł na rozpoczęcie roku. Jak to u Was piszecie:

- przyznać dodatek z tyt. rozp. roku szkolnego w miesiącu wrześniu 2018 roku w kwocie 57,20 zł ?

lub:
- przyznać dodatek z tyt. rozp. roku szkolnego w miesiącu wrześniu 2018 roku w kwocie 100 zł (a w uzasadnieniu opisujecie, że wypłacono już 42,80 zł na podstawie decyzji nr .... z dnia ...)

lub:
- przyznać dodatek z tyt. rozp. roku szkolnego w miesiącu wrześniu 2018 roku w wysokości różnicy pomiędzy kwotą przysługującą zgodnie z art. 14 ust. o ŚR (tj. 100 zł) a kwotą już wypłaconą w okresie od 2017-11-01 do 2018-07-31 (tj. 42,80 zł) = 57,20 zł

?
Zofia
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: pytanie w sprawie rozpoczęcia roku na 5 ust. 3

Post autor: Zofia »

A jak ty to sobie obliczasz, ile już wypłaciłaś?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
ODPOWIEDZ