Obowiązać na decyzji, jakoś pisemnie zawiadomieniem czy tylko słownie?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 10:17W takim przypadku myślę, że powinniśmy zobowiązać wnioskodawcę do zaktualizowania liczby osób u zarządcy. Tak sytuacja powoduje, ze przyznajemy dodatek mieszkaniowy na podstawie zawyżonych wydatków. Oczywiście przy naliczeniu DM i tak musisz wziąć pod uwagę wydatki z poprzedniego miesiąca, ale sprawa na przyszłość będzie wyjaśniona, no i Ty "kryta", że sprawę załatwiłaś ani pominęłaś ta kwestię. Notatkę służbową z wyjaśnieniem również warto dołączyć.
W decyzji nieeee. Oswiadczeniem jak juzNataliaxxx pisze: ↑24 lis 2023, 14:24Obowiązać na decyzji, jakoś pisemnie zawiadomieniem czy tylko słownie?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 10:17W takim przypadku myślę, że powinniśmy zobowiązać wnioskodawcę do zaktualizowania liczby osób u zarządcy. Tak sytuacja powoduje, ze przyznajemy dodatek mieszkaniowy na podstawie zawyżonych wydatków. Oczywiście przy naliczeniu DM i tak musisz wziąć pod uwagę wydatki z poprzedniego miesiąca, ale sprawa na przyszłość będzie wyjaśniona, no i Ty "kryta", że sprawę załatwiłaś ani pominęłaś ta kwestię. Notatkę służbową z wyjaśnieniem również warto dołączyć.
Rozumiem, a czy przy wyliczeniu biorę dwie osoby, bo oświadczył, że gospodaruje z konkbiną, czy jedną - jak wypełnił na wniosku zarządca?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 14:37W decyzji nieeee. Oswiadczeniem jak juzNataliaxxx pisze: ↑24 lis 2023, 14:24Obowiązać na decyzji, jakoś pisemnie zawiadomieniem czy tylko słownie?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 10:17W takim przypadku myślę, że powinniśmy zobowiązać wnioskodawcę do zaktualizowania liczby osób u zarządcy. Tak sytuacja powoduje, ze przyznajemy dodatek mieszkaniowy na podstawie zawyżonych wydatków. Oczywiście przy naliczeniu DM i tak musisz wziąć pod uwagę wydatki z poprzedniego miesiąca, ale sprawa na przyszłość będzie wyjaśniona, no i Ty "kryta", że sprawę załatwiłaś ani pominęłaś ta kwestię. Notatkę służbową z wyjaśnieniem również warto dołączyć.
zarządca nie potwierdza liczby osób...potwierdza pkt 2-5 oraz 7 i 9 ...liczba osób w gospodarstwie domowym to pkt 8 i to oświadcza wnioskodawca, z ilu osób składa się jego gospodarstwo domowe. Poucz wnioskodawcę, napisz notatkę...ale wydatki bierzesz za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku i to potwierdza zarządca (art 7 ust 1c pkt 10 u.d.m.)Nataliaxxx pisze: ↑28 lis 2023, 13:19Rozumiem, a czy przy wyliczeniu biorę dwie osoby, bo oświadczył, że gospodaruje z konkbiną, czy jedną - jak wypełnił na wniosku zarządca?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 14:37W decyzji nieeee. Oswiadczeniem jak juzNataliaxxx pisze: ↑24 lis 2023, 14:24Obowiązać na decyzji, jakoś pisemnie zawiadomieniem czy tylko słownie?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 10:17W takim przypadku myślę, że powinniśmy zobowiązać wnioskodawcę do zaktualizowania liczby osób u zarządcy. Tak sytuacja powoduje, ze przyznajemy dodatek mieszkaniowy na podstawie zawyżonych wydatków. Oczywiście przy naliczeniu DM i tak musisz wziąć pod uwagę wydatki z poprzedniego miesiąca, ale sprawa na przyszłość będzie wyjaśniona, no i Ty "kryta", że sprawę załatwiłaś ani pominęłaś ta kwestię. Notatkę służbową z wyjaśnieniem również warto dołączyć.
Mój wniosek to::-) pisze: ↑28 lis 2023, 13:24zarządca nie potwierdza liczby osób...potwierdza pkt 2-5 oraz 7 i 9 ...liczba osób w gospodarstwie domowym to pkt 8 i to oświadcza wnioskodawca, z ilu osób składa się jego gospodarstwo domowe. Poucz wnioskodawcę, napisz notatkę...ale wydatki bierzesz za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku i to potwierdza zarządca (art 7 ust 1c pkt 10 u.d.m.)Nataliaxxx pisze: ↑28 lis 2023, 13:19Rozumiem, a czy przy wyliczeniu biorę dwie osoby, bo oświadczył, że gospodaruje z konkbiną, czy jedną - jak wypełnił na wniosku zarządca?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 14:37W decyzji nieeee. Oswiadczeniem jak juzNataliaxxx pisze: ↑24 lis 2023, 14:24
Obowiązać na decyzji, jakoś pisemnie zawiadomieniem czy tylko słownie?
a pkt 6 i 8...co u Ciebie ?Nataliaxxx pisze: ↑28 lis 2023, 13:40Mój wniosek to::-) pisze: ↑28 lis 2023, 13:24zarządca nie potwierdza liczby osób...potwierdza pkt 2-5 oraz 7 i 9 ...liczba osób w gospodarstwie domowym to pkt 8 i to oświadcza wnioskodawca, z ilu osób składa się jego gospodarstwo domowe. Poucz wnioskodawcę, napisz notatkę...ale wydatki bierzesz za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku i to potwierdza zarządca (art 7 ust 1c pkt 10 u.d.m.)Nataliaxxx pisze: ↑28 lis 2023, 13:19Rozumiem, a czy przy wyliczeniu biorę dwie osoby, bo oświadczył, że gospodaruje z konkbiną, czy jedną - jak wypełnił na wniosku zarządca?
pkt 2-5 = adres, nazwa zarządcy, tytuł prawny, powierzchnia
natomiast pkt 7 - wyposażenie techniczne
pkt 9 - INFORMACJA O DOCHODACH GOSPODARSTWA
pkt 10 to wydatki
Czyli 9 powinny byc wydatki poniesione?
Jest istotne w momencie kiedy na wniosku mam dopisek , że zarządca ma potwierdzić mi pkt 2-5 oraz 7-9 i 10:-) pisze: ↑28 lis 2023, 13:49a pkt 6 i 8...co u Ciebie ?Nataliaxxx pisze: ↑28 lis 2023, 13:40Mój wniosek to::-) pisze: ↑28 lis 2023, 13:24zarządca nie potwierdza liczby osób...potwierdza pkt 2-5 oraz 7 i 9 ...liczba osób w gospodarstwie domowym to pkt 8 i to oświadcza wnioskodawca, z ilu osób składa się jego gospodarstwo domowe. Poucz wnioskodawcę, napisz notatkę...ale wydatki bierzesz za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku i to potwierdza zarządca (art 7 ust 1c pkt 10 u.d.m.)Nataliaxxx pisze: ↑28 lis 2023, 13:19
Rozumiem, a czy przy wyliczeniu biorę dwie osoby, bo oświadczył, że gospodaruje z konkbiną, czy jedną - jak wypełnił na wniosku zarządca?
pkt 2-5 = adres, nazwa zarządcy, tytuł prawny, powierzchnia
natomiast pkt 7 - wyposażenie techniczne
pkt 9 - INFORMACJA O DOCHODACH GOSPODARSTWA
pkt 10 to wydatki
Czyli 9 powinny byc wydatki poniesione?
oj...nie jest juz aż tak istotne które pkt masz ...choc ja na podstawie ustawy o dodatkach mówiłam i mam tak jak w ustawie...chodzi o liczbę osób w gospodarstwie domowym...to oświadcza wnioskodawca a nie potwierdza zarządca lokalu
A jeśli osoba przychodzi i oświadcza iż mieszka sama? jak w takim wypadku mam weryfikowac liczbę osób w gospodarstwie domowym?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 14:37W decyzji nieeee. Oswiadczeniem jak juzNataliaxxx pisze: ↑24 lis 2023, 14:24Obowiązać na decyzji, jakoś pisemnie zawiadomieniem czy tylko słownie?Maxima pisze: ↑24 lis 2023, 10:17W takim przypadku myślę, że powinniśmy zobowiązać wnioskodawcę do zaktualizowania liczby osób u zarządcy. Tak sytuacja powoduje, ze przyznajemy dodatek mieszkaniowy na podstawie zawyżonych wydatków. Oczywiście przy naliczeniu DM i tak musisz wziąć pod uwagę wydatki z poprzedniego miesiąca, ale sprawa na przyszłość będzie wyjaśniona, no i Ty "kryta", że sprawę załatwiłaś ani pominęłaś ta kwestię. Notatkę służbową z wyjaśnieniem również warto dołączyć.