rachunki-zlec. oryginały - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 lut 2014, 15:57

Kochani, gdzie wpinacie oryginały rachunków-zlecenie w memoriały, czy oddzielne teczki a pod PK ksero rachunków?
(problemy z archiwizacją i terminami)
~Anna

Napisano: 03 mar 2014, 10:32

wszystkie umowy zlecenia mam w jednym segregatorze a wszystkie rachunki do umów pod listami płac w danym miesiącu. Pod PK nic nie wpinam - ale u mnie niewiele jest tych umów więc nie mam problemu z ogarnięciem :)
~Marika

Napisano: 03 mar 2014, 10:49

Rachunek podpinam pod listę płac (osobny segregator).
Pod PK robię kopie listy płac.
~Anka W.

Napisano: 03 mar 2014, 12:16

Przy okazji archiwizacji okazało się, że listy trzeba przechowywać 50 lat a rachunki-zlecenie 5 lat ale jeśli są rozliczenia ZUS?
Od tego roku pod PK będę miała tylko zbiorówkę listy a rachunek i całą listę w oddzielnych dokumentach.
Dziękuję za odpowiedzi.
~Anna

Napisano: 03 mar 2014, 13:51

Robię listy płac do zleceń. W listach mam oryginał, bo to ważne-zus-y. Pod PK robię zbiorówkę . Płace mam w groszku. Robi takie zbiorcze zestawienia.
~OlaII

Napisano: 05 mar 2014, 12:40

nie brałam do tej pory rachunków do umowy zlecenia. Kurde....
~monika

Napisano: 05 mar 2014, 12:59

Ja też nie mam rachunków tylko listę płac. W umowie mam zapisane że płatność po przedłożeniu kontroli przez opiekunkę a nie rachunku .
~ZZZ

Napisano: 05 mar 2014, 13:05

Ja też nie mam rachunków tylko listy płac do umów zleceń. W treści umowy mam zapis że wypłata następuje na podstawie sprawozdania zawierającego zestawienie faktycznie zrealizowanych zajęć przedstawionego po skończonym miesiącu.
~Ania

Napisano: 05 mar 2014, 13:11

Biorę r-ki, ponieważ kierownik potwierdza na nich wykonanie zleconej pracy.
~OlaII

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x