Witam, czy ktoś wypłaca dofinansowanie w ramach zaopatrzenia w przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, z tym, że wnioski w SOW zostały tylko wprowadzone, nie w całości procedowane, co w takiej sytuacji z raportem, który trzeba wygenerować i dołączyć do sprawozdania? Czy ktoś jest w takiej samej sytuacji i ma pomysł co z tym zrobić?
My wprowadzamy wnioski do SOW. Robimy formalną i merytoryczną. Pisma wysyłamy papierowo (bo 160 wniosków złożonych papierowo na zaopatrzenie). Wpiszemy kwoty do wypłaty i na tym koniec. Mam nadzieje, że bez pism zaciągnie dane.
Robiłam tak Moduł III i było ok. Raporty się generowały.
Próbowaliśmy zrobić w ten sposób, ale ten sposób nie działał.
Dane do raportu zaciągały się dopiero w momencie przeprocesowania całej sprawy w sowie, czyli:
- po zrobieniu formalnej i merytorycznej,
- po uzupełnieniu danych o dofinansowaniu,
- po zatwierdzeniu wniosku,
- po wygenerowaniu i zaakceptowaniu pisma z informacją o dofinansowaniu. W tym momencie, z automatu tworzy się rozliczenie, które też trzeba zaakceptować. Musimy wprowadzić dane o tym, kiedy wypłaciliśmy dofinansowanie. I w tym momencie, czyli wtedy, kiedy wniosek ma status "dofinansowanie wypłacone", możemy wygenerować raport z zaciągniętymi danymi.
Ale to wszystko można zrobić bez wprowadzania pisma do systemu tak mi się wydaję.
Robię dokładnie wszystko to samo, uzupełniam formalną, merytoryczną, uzupełniam dane o dofinansowaniu, zatwierdzam wniosek, wpisuję kiedy wypłacono. I przez to że nie wygeneruje pisma nie wygeneruje się raport?
Dzień dobry, a proszę mi powiedzieć czy w tym raporcie powinny znaleźć się tylko wnioski, które zostały wypłacone? my jeszcze w tym roku jeszcze nie procedujemy wniosków w SOW. Jeżeli na przykład mamy 1 wniosek na sprzęt reh.,ale ten wniosek nie jest jeszcze rozpatrzony, to trzeba go ująć w tym nieszczęsnym raporcie?