raporty
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
raporty
Czy spotkał się ktoś z przypadkiem, że w raporcie o dodatkach pielęgnacyjnych 0 a jednak ktoś nabył prawo do dodatku pielęgnacyjnego? Przygotowując listy postanowiłam zrobić weryfikację osób - czy ktoś ukończył 75 lat i może nabył prawo do dodatku - no i okazało się, że mam taką osobę, która ukończyła w lutym 75 lat, raport wskazuje 0 dla pewności zrobiłam weryfikację w danej decyzji osoby i okazało się, że od lutego ma prawo do dodatku. Obawiam się teraz, że wszystkie raporty są nierzetelne, najbardziej przeraża mnie raport świadczenia wspierającego
Może powinnam to gdzieś zgłosić?(Jeśli tak to gdzie to zgłosić?)

-
- Referent
- Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.
- Kontakt:
Re: raporty
Pisałam maila do Sygnity w tej sprawie. Dostawca programu twierdzi, że zwrot informacji dot. dod. piel. należy do ZUS. Nie raz miałam decyzję klienta na biurku o przyznaniu dodatku piel. a w Sygnity odpowiedź (weryfikacja) brak dodatku.
Należy wystosować pismo na PUE ZUS i zweryfikowac ta rozbieznosc, dopiero po tym wszcząć postepowanie dot. uchylenia dec dot. ZP.
Należy wystosować pismo na PUE ZUS i zweryfikowac ta rozbieznosc, dopiero po tym wszcząć postepowanie dot. uchylenia dec dot. ZP.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
dla nas te raporty są tylko poglądowe, babole są w obie strony....
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św/FA
- Kontakt:
U mnie odwrotnie - osoba nie pobiera dodatku w ZUS a mi kokazuje że tak i to od 2003 roku!!!
Mam pismo z ZUS że nie pobiera , mam zaświadczenie z ZUS że nie pobiera a za każdym razem jak robie raport wychodzi to samo.
Mam pismo z ZUS że nie pobiera , mam zaświadczenie z ZUS że nie pobiera a za każdym razem jak robie raport wychodzi to samo.
Oprócz raporty - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
świadczenie pielegnacyjne
Problem z ujęciem składek społecznych z KRUS w sprawozdaniu
Łodwołanie, przedłużka i ŚP
ukrainka
Uchylenie ZR
wzór decyzji
Świadczenie pielęgnacyjne
przedłużenie ważności orzeczenia - ZP
wniosek o wydanie zaświadczenia do czystego powietrza
stare ŚP a KRUS
Marnotrawienie środków
Potrącenia z ZUS - jak wyliczyć odsetki?
świadczenie pielegnacyjne na nowych zasadach a prawo do zasiłku opiekuńczego z ZUS-u
decyzja sko, a nowe orzeczenie o niepełnosprawności
wypłata świadczenia pielęgnacyjnego a ostateczność orzeczenia
czy mogę wypłacić?