to dlatego wam nie wychodzi zgodność z komornikiem. Komornik po zakończeniu okresu nie egzekwuje należności za poprzedni okres. Jeżeli tak jest to jesteście posprzątani w innych przypadkach...
Elmer to co w takim przypadku robić? jak posprawdzałam to tu zawsze się tak robiło. który to art z naszwej ustawy ze nalezy zaliczać na trwajacy okres swidczeniowy? w 2012 r mieli tu kontrol i wszystko wyszło ok. ja juz nic nie rozumiem..
część komorników uważa (zresztą maja na to wyroki), że po zakończeniu okresu nie egzekwuje się przez nich zadłużenia z tego tytułu. Ty zaliczając na najstarsze a on na najnowsze powodujesz to, że macie inne rozliczenia. Tak jest w tym wypadku i wychodzą takie kwiatki. TO jeszcze jest nic. Problem zacznie się wtedy, gdy komornik zaliczy coś na ZA a wy na FA.
Miejmy nadzieję, że szybko w życie wejdzie zmiana ustawy o FA (likwidacja egzekucji administracyjnej) i wtedy to się uspokoi.
wierzycielka w grudniu miała uchylona FA -n egzekucja skuteczna. dłużnikowi nie zdązyłam wysłac jeszcze info o przyznaniu FA. przyszedł ost do OPS i przyniósł wniosek o rozłożenie na raty długu za okres 2012/2013.
prosze podpowedzcie co mam robic?
wersja 1:
- info o przyznaniu FA
- wezwanie na wywiad -
- zawiadomienie o wszczeciu w sprawie zwrotu za 2013-2014
- decyzja o zwrocie 13-14
wersja 2
- zawiadomienie o wszczeciu w sprawie zwrotu za 2013-2014
- decyzja o zwrocie 13-14