raty,a co jak nie wpłaca?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 paź 2010, 12:50

Jest decyzja o rozłożenie na raty i facet już trzeci miesiąc nic nie wpłacił.. co zrobić napisać mu pismo upominające czy od razu tytuł wykonawczy??????
~mg

Napisano: 14 paź 2010, 15:23

a mialas w decyzji warunek ze ma terminowo regulowac wpłaty i ze brak wplaty spowoduje zerwanie kontraktu ratalnego?
bo jesli tak to ja bym dała upomnienie na całą kwotę pozostałą do spłaty. termin 7 dni. no i jak znowu nie wplaci to tytuł wykonawczy do US.
~Ania

Napisano: 09 lis 2010, 13:27

uchylić decyzję o rozłożeniu na raty, po nie wpłaceniu wysłac upomnienie i tytuł do US
~anna

Napisano: 16 lis 2010, 23:05

moglibyśmy potrącać z bieżących wypłat, jeżeli kobieta przestała wpłacać - miała rozłożone na raty nienależne śp, i teraz nie wiem co robić, jak dalej powinno to wszystko wyglądać? czy muszę uchylić dec. o rozłożeniu na raty, wydać kolejną o potrąceniu z bieżących, nie mam pojęcia... pomóżcie!
~???????

Napisano: 17 lis 2010, 11:51

Ja mialam w decyzji warunek ze ma terminowo regulowac wplaty bo inaczej uklad ratalny zostanie zerwany.
Jak przestala splacac zrobilam wygasniecie decyzji i wprowadzilam potracenia (poinformowalam ja o tym pismem).
~Ania

Napisano: 18 lis 2010, 20:38

a jak potrącać z tych bieżących?, jeżeli kobieta miała wypłacane świadczenia na konto, to zrobić gotówką i mamy pobierać pieniądze z kasy?, nie wiem jak się za to zabrać.
a można pobierać też z zasiłku pielęgnacyjnego w całości, albo choćby w części?
~???????

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x