prosze o wzor decyzji o rozłozeniu na raty nienaleznie pobranego zasiłku bo mam problem, nie wiem tez jaki nr decyzji nadac z jakiej klasyfikacji rzeczowego wykazu akt
4312 ustalenie zwrotu nienależnie pobranego świadczenia, odroczenie zwrotu lub rozłożenie na raty
DECYZJA
Na podstawie art.104 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jedn. Dz. U. z 2000 r. nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) i art.9 ust.1 pkt 14 lit.”d”, art 76 ust.7 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz.U. Nr 99, poz. 1001 z późn. zm) tekst jednolity z dnia 9 kwietnia 2008 r. (Dz.U. Nr 69, poz. 415).
orzekam o:
rozłożeniu na ... rat po ... zł miesięcznie tytułem zwrotu nienależnie pobranego świadczenia pieniężnego w kwocie ogółem – ....... złotych brutto
Mając powyższe na uwadze należy orzec jak w sentencji.
Wpłaty należy dokonywać na konto w .................................. do ......... dnia każdego miesiąca, począwszy od miesiąca ........... r.
Informuję ponadto, iż nie wywiązanie się z powyższego, spowoduje ściągnięcie należności w trybie egzekucji administracyjnej, co znacznie zwiększy koszty zadłużenia.
Pouczenie:
Od niniejszej decyzji przysługuje odwołanie do Wojewody ......................... za pośrednictwem ......................... .......złożone w ............ w .......... ul. ....................... w terminie 14 dni od dnia jej doręczenia.