raz jeden z małżonków składa wniosek o pomoc, później drugi więc kto klientem a kto wnioskodawcą - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 25 mar 2014, 13:24

witam, potrzebuje pomocy w takiej kwestii:

to prawda, że nie może być dwóch klientów w jednej rodzinie?
Mam przypadek, że raz ubiega się o pomoc małżonek, a później jego żona.
W danym przypadku jedna osoba ma być \"klientem\" w rodzinie, a druga kim \"członkiem rodziny\" czy \"wnioskodawcą\"?
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 13:29

a dlaczego nie mogą ubiegać się np. naprzemiennie?????
po prostu przeprowadzasz wywiad z wnioskodawcą i na tę osobę wydajesz decyzję, a gdy następnym razem inny członek rodziny zwróci się o pomoc , to z Nim przeprowadzasz postepowanie:)
~poprostuja

Napisano: 25 mar 2014, 13:31

dzięki ale nie o to chodzi.
zapytałam w sensie jak to wprowadzić w komputer...

pod jakim tytułem wprowadzić os. która składa wniosek a drugiego małżonka? Ja wprowadziłabym os. składającą wniosek jako klienta, a drugiego małżonka jako członka rodziny, a nie wnioskodawcę...
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 14:12

głowa rodziny jest jedna
raczej zmienić we wniosku i wywiadzie osobę wnioskująca - inny członek rodziny
~ole

Napisano: 25 mar 2014, 15:12

głowa rodziny jest jedna i będzie klientem a jak zaznaczyć żonę, która kiedyś składała wniosek a obecnie składa mąż??
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 16:32

??
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 16:32

??
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 16:41

w składzie rodziny głowa pozostaje bez zmian. Jak wprowadzasz wniosek to zmieniasz tam wnioskodawcę i pamiętaj, że wywiad przeprowadzasz i wprowadzasz na tą samą osobę ktora złożyła wniose
~Dorota

Napisano: 25 mar 2014, 16:41

w składzie rodziny głowa pozostaje bez zmian. Jak wprowadzasz wniosek to zmieniasz tam wnioskodawcę i pamiętaj, że wywiad przeprowadzasz i wprowadzasz na tą samą osobę ktora złożyła wniose
~Dorota

Napisano: 25 mar 2014, 18:52

rozumiem, że głowa rodziny zostaje i jeśli składa wniosek to jest klientem a kim będzie żona, która kiedyś była klientem?
~gops gops

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x