raz jeden z małżonków składa wniosek o pomoc, później drugi więc kto klientem a kto wnioskodawcą - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 25 mar 2014, 18:52

rozumiem, że głowa rodziny zostaje i jeśli składa wniosek to jest klientem a kim będzie żona, która kiedyś była klientem?
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 18:53

moje pytania kierują się do tego, że nie powinno być 2 klientów w jednej rodzinie. Jeśli żona będzie wnioskodawcą to wskakuje mi w pozycje pod rodziną w programie tt- pomoc
~gops gops

Napisano: 25 mar 2014, 18:58

W jednej rodzinie może być dowolna liczba klientów przecież każdy może korzystać z różnych form pomocy, trudno np. Przyznać usługi żonie na męża a obiady mężowi na żonę. Każdy kto wnioskuje i do kogo kierowana jest pomoc staje się klientem. Pomoc dla rodziny np. Celówki mogą być przyznane na każdego członka rodziny pod warunkiem, że o nie zawnioskuje.
~iga

Napisano: 02 kwie 2014, 11:17

hmm.. to już sama nie wiem. Dowiedziałam się od koleżanki, że nie może być kilku klientów w rodzinie, a tylko jeden b do sprawozdań źle się liczy.
Bo tak... mąż wcześniej składał wniosek o pomoc, a teraz jego żona więc klientem jest żona, a kim ma być mąż?
~gops gops

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x