Rb-50 - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 maja 2016, 11:08

Czy miałyście taką sytuację, że brakło Wam dotacji na rodzinne na koniec kwartału? Co robiłyście w takiej sytuacji? Ja miałam w jednym kwartale tak, że właśnie brakło dotacji (plan oczywiście był tylko zapotrzebowano za mało)i zaksięgowałam to normalnie z tym,że w Rb-50 można wykazywać do wysokości otrzymanej dotacji, a zasiłki przecież musiały zostać wypłacone a planu na własnych na rodzinne nie mamy... Czy może to być uznane za nieprawidłowość?
Ikaa

Napisano: 13 maja 2016, 11:18

nie rozumiem za bardzo. czy wypłaciłaś z własnych te rodzinne?
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2016, 11:41

jak Ci brakło, tzn. założyłaś z własnych i później przeksięgujesz na dotację jak ją otrzymasz. Miałam taką sytuację, później merytoryczni pisali adnotację przy swoich sprawozdaniach, że na koniec kwartału wydatkowano ....zł z dotacji i ....zł z własnych. A w Rb-50 tylko tyle ile miałam dotacji.
wiknat

Napisano: 13 maja 2016, 12:42

Nic nie rozumiem Ikaa. Zabrakło Ci dotacji, planu na rodzinne ze środków własnych nie masz, to z czego wypłaciłaś świadczenia?
ewka16

Napisano: 13 maja 2016, 13:06

Plan na rodzinne był ale zapotrzebowanie miesięczne zostało zrobione za małe w konsekwencji czego pieniędzy z dotacji brakło ale świadczenia zostały wypłacone i zaksięgowane zostały na rodzinne ze zleconych bo z własnych nie ma takiego planu. Rb-50 zostało zrobione do wysokości otrzymanej dotacji.
Ikaa

Napisano: 13 maja 2016, 13:11

ja uważam, że jest to duża nieprawidłowość. nawet jak kasy zabraknie zawsze można zadzwonić do UW i ustalić, że napisze się pismo o pieniądze
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2016, 13:32

Zgadzam się z Gumi, trzeba było dzwonić do UW, w Rb-50 wykazałaś tylko wydatki do wysokości dotacji, a gdzie wykazałaś resztę?
ewka16

Napisano: 13 maja 2016, 13:40

Reszta normalnie w Rb-28S na paragrafie była.
Ikaa

Napisano: 13 maja 2016, 15:17

W Rb-50 jest na drugiej stronie (dane uzupełniające) możliwość wykazania ile wydatkowano ze środków własnych. I tam można takie rzeczy umieszczać. Jako wydatki podlegające refundacji poniesione w danym roku bym to ujęła (część A danych uzupełn.)
~~Ania

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x