Ręce opadają
Ręce opadają
szkoda gadac o pomocy ze strony opieki u nas w rogoźnie nie dość ze trzeba wszystko wypisać z dokładnością to jeszcze trzeba się pożadnie upokożyć żeby dostać jakąkolwiek pomoc ludzie podjeżdżają audicami w skurkowych butach i odbierają po 1000 zł a człowiek musi żebrać śmiech na sali a jeszcze jak przyjeżdża na wywiad np. po raz 10 to udaję że nigdy nie była tylko budy przegladają smiech na sali...
Re: Ręce opadają
no, to ciekawe jak muszą się upokarzać ci, którzy odbierają po 1000zł... A u Ciebie Ana to po raz 10 przeprowadzają wywiad w celu przyznania jednego zasiłku?
mam pytanko moze ktos się orientuje. moja mama stara się o zasiłek okresowy, którego nie chcą jej dac przez to że chcą przeprowadzić u mnie wywiad, ja jestem mężatką zameldowaną bez męża jeszcze w domu mamy. a mieszkamy na stancji i nie chcemy nikogo żeby nam się tu pałętał. a poza tym w ogole ciekawi mnie dlaczego chcą tego wywiadu, skoro przed śłubem nie liczyli mnie do jej dochodów a teraz raptownie jestem potrzebna. zgroza. moze ktos wie jak to zalatwic. mama jest bez środków do życia, ma na utrzymaniu jeszcze corkę studiująca, i co za co żyć?pomóżcie
W myśl Art. 103.Ustawy o pomocy społecznej
1. Kierownik ośrodka pomocy społecznej i kierownik powiatowego centrum pomo-cy rodzinie może, w drodze umowy, ustalić z małżonkiem, zstępnymi lub wstępnymi wysokość świadczonej przez nich pomocy na rzecz osoby ubiegają-cej się o przyznanie świadczenia.
1. Kierownik ośrodka pomocy społecznej i kierownik powiatowego centrum pomo-cy rodzinie może, w drodze umowy, ustalić z małżonkiem, zstępnymi lub wstępnymi wysokość świadczonej przez nich pomocy na rzecz osoby ubiegają-cej się o przyznanie świadczenia.
Ciekawi mnie dlaczego tak się Ewelko wzbraniasz przed przeprowadzeniem wywiadu alimentacyjnego? Mamusia ile mogła to ci dawała by cię wychować a teraz ty odwracasz sie od niej przysłowiową d..ą i nie chcesz pomóc. Twoim zdaniem to zadanie ops-u? Bo co pracownik ośrodka błota ci naniesie na perskie dywany? Żal mi takich ludzi jak ty. Twoim zdaniem powinni dawać kasę i o nic nie pytać? Żenada
no cóż może właśnie wcześniej liczyli do dochodu a teraz skoro jesteś mężatką tzn że prowadzisz oddzielne gospodarstwo domowe i potrzebny jest wywiad alimentacyjny, taki wywiad jest konieczny i faktycznie jego brak może skutkować decyzją odmowną, pozdrawiam
Nie masz zielonego pojęcia na temat pracy pracowników jak i wymogów spełniających otrzymanie pomocy z OPS, więc nie pisz bzdur. Wywiad środowiskowy jest niezbędny aby przyznać jakąkolwiek pomoc z OPS, a Twoim obowiązkiem jako zasiłkobiorcy jest spełnienie wymogów narzucanych odgórnie, to nie wymysł pracownika tylko przepisy jakimi się kieruje. A co do tego 1000 zł to z pewnością przyjeżdżają po becikowe które im się prawnie należało do 2012 roku bez względu na dochód. Teraz jest również brane kryterium aby dostać becikowe.
Zasiłkobiorcy trochę pokory !!!!
Zasiłkobiorcy trochę pokory !!!!
Oprócz Ręce opadają - Wzory pism przeczytaj również:
odpowiedzi na wystapienia pokontrolne
PROSZĘ o pomoc
upomnienie
pomoc finansowa
odwolanie od odmowy swiadczen pielegnacyjnych
dopłata do posiłków dzieci szkoły podstawowej
dopłata do posiłków dzieci szkoły podstawowej
pomozcie chociaz z podstawa
jaka decyzja
zmiana miejsca zamieszkania, przesłane dokumenty z MOPS. Robie po nowemu, czy po staremu?
odmowa wznowienia postępowania
pomocy?
wszczęcie postępowania
Numery załączników
dot.zaśw. z ZUS czy KRUS
OPS-Kontrakt socjalny -pilne