regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
anitaanitamta
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +

Post autor: anitaanitamta »

Na spotkaniach chcą, żeby peany pochwalne śpiewać jaka to dobra zmiana jest dobra :D
U nas na spotkaniu (warm-maz), gdy ktoś z powiedział coś nieprzychylnego o programie, to dawali do zrozumienia, że lepiej, żeby nie mówił nic.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Mój plan to przyczajka w rogu oraz cichutkie i skromniutkie przeczekanie konferencji ;)
Natalia.św

Post autor: Natalia.św »

Ja byłam na takim spotkaniu, nikt nikogo nie zmuszał do zadawania pytań, zachęcali, ale nie było odważnych. kilka OPS-ów (wcześniej wyznaczonych) opowiedziało o tym, jak 500+ u nich przebiega. Dowiedzieliśmy się, że nie będą wprowadzać złotówki za złotówkę, bo "koszt obsługi przy wydaniu takiej decyzji jest większy niż wypłacone świadczenie". Nie było źle, szybko poszło i sprawnie ;)
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

ja jade w piątek :0 ciekawa jestem co i jak:)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
Natalia.św

Post autor: Natalia.św »

całość trwała niecałe 2 godz.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

anitaanitamta pisze:Na spotkaniach chcą, żeby peany pochwalne śpiewać jaka to dobra zmiana jest dobra :D
U nas na spotkaniu (warm-maz), gdy ktoś z powiedział coś nieprzychylnego o programie, to dawali do zrozumienia, że lepiej, żeby nie mówił nic.
No pewnie że dobra
Gość

Post autor: Gość »

Z tego co wiem (Szczecin), była poruszona sprawa zł za zł, ostatniego sprawozdania (opinii) w tej sprawie i zapowiedź chęci likwidacji tego rozwiązania, o żadnych rewelacjach wymienionych wyżej nie słyszałem.
ODPOWIEDZ