rejestracja w PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 15 lut 2016, 10:50

Dłużnik po wywiadzie zarejestrował się jako poszukujący pracy (jako bezrobotny nie miał już takiej możliwości), nie wstawił się na wizytę, więc go wykreślono. Nie ma możliwości zarejestrowania się jako poszukujący pracy przez okres 120 dni. Robić wszczęcie za uchylającego się? Zobowiązanie do zarejestrowania nic mi nie da, bo już nie ma takiej możliwości.
lila29

Napisano: 15 lut 2016, 13:56

Może ktoś?
lila29

Napisano: 22 lut 2016, 13:00

lila29 pisze:Dłużnik po wywiadzie zarejestrował się jako poszukujący pracy (jako bezrobotny nie miał już takiej możliwości), nie wstawił się na wizytę, więc go wykreślono. Nie ma możliwości zarejestrowania się jako poszukujący pracy przez okres 120 dni. Robić wszczęcie za uchylającego się? Zobowiązanie do zarejestrowania nic mi nie da, bo już nie ma takiej możliwości.
Również mam taki problem - może ktoś podzieli się swoja wiedzą ??
Gość

Napisano: 22 lut 2016, 13:10

mam podobnie i na razie nie zobowiązuje bo bez sensu, zostawiłam to na razie i poczekam te 120 dni
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2016, 15:46

A ja bym dała decyzję ;)
Ok dłużnik zarejestrował się, ale jak PUP chciał go aktywizować czy dać ofertę pracy to nie przyszedł = odmówił i dlatego został wykreślony, a jak odmówił to się wystawia decyzję z uzasadnieniem, że nie płaci 50% (na podstawie informacji od komornika), i że odmówił przyjęcia zatrudnienia (...) w rozumieniu przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy
Ktoś potwierdzi moje rozumowanie ?
Dorota.gops
Praktykant
Od: 22 lut 2016, 9:13
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2016, 15:56

Magda198126 pisze:mam podobnie i na razie nie zobowiązuje bo bez sensu, zostawiłam to na razie i poczekam te 120 dni
A co z wszczęciem postępowania w związku z uznaniem dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się ??
Gość

Napisano: 22 lut 2016, 16:02

Dorota dobrze kombinujesz, ja bym po prostu wszczęła postępowanie i w jego toku jeszcze dla pewności ustaliła, czy np. dłużnik nie podjął zatrudnienia i stąd te zawirowania (można go dla świętego spokoju wezwać i ustalić, jak się ma sytuacja).
kawa i ciasto

Napisano: 22 lut 2016, 16:12

a jesli wszczac postepowanie, on przyjdze i stwierdzi, ze z wlasnej glupoty go wykreslili bo sie nie stawil, a wcale pracy nie podjal, to co dalej?
czacha

Napisano: 22 lut 2016, 16:18

Trudno, za głupotę się płaci - sprawdzasz spłaty i wydajesz decyzję.
kawa i ciasto

Napisano: 22 lut 2016, 16:23

hm.. wydaje decyzje, a pozniej prokuratura ? jedyne co, ze od decyzji moze sie odwolac.. to akurat dluznik, ktory zawsze sie stawia na wywiad wiec nigdy mu decyzji nie wydawalam.
czacha

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x