rejestrowanie sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 11 kwie 2025, 8:14

JUSTYNAD pisze:
10 kwie 2025, 11:06
Więc jak Alalala dalej postępujesz z takim wnioskiem jak go rejestrujesz jako OWD uzupełniasz jakieś dane i zmienia Ci się na możliwość kwalifikowania? Ja mam tylko: Przekaż wg właściwości :(
Też mam tylko ten przycisk. Możesz też zakończyć wniosek przez przycisk "Rejestracja i kwalifikacja" w głównego menu i tam wybrać inny powód i napisać tam, że np. nie podejmujesz dalszych działań bo decyzja w mocy itp.

Ja robię tak. Nie upieram się, że to jest dobrze, bo pewności nie mam, bo jak się pytałam na forum kilka razy jak inni robią to mi nikt nie odpisał, ale w sprawozdaniu wszystko dobrze zlicza, więc tak robię.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 11 kwie 2025, 8:39

Alalala pisze:
11 kwie 2025, 8:09
A jak wprowadzasz jako OWW (w sensie to co Ty wysyłasz do innych) to nie wyskakuje Ci to wtedy w sprawozdaniu w polu "Otrzymane od organu właściciela wnioski o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego"?

Bo ja właśnie jak wprowadzam wnioski otrzymane od OWW w taki sposób jak pisałam to mi właśnie w tym miejscu w sprawozdaniu się pojawiają, więc w dobrej pozycji.
Faktycznie masz rację. Wyskakuje mi "Otrzymane od organu właściwego wierzyciela wnioski o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego (art. 3 ust. 5 ustawy1)", a nie, że wysłałam takie wnioski.
Czyli jak to trzeba robić prawidłowo?
i jeszcze jedno, czy pracujecie na sygnity? bo jeśli tak, to jak wprowadzacie np Przekazanie komornikowi sądowemu informacji mających wpływ na egzekucję zasądzonych świadczeń alimentacyjnych, w tym pochodzących z wywiadu alimentacyjnego oraz oświadczenia majątkowego ( mam to w sprawozdaniu) ?
Wik7.
Stażysta
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: 11 kwie 2025, 8:50

Przekazanie komornikowi sądowemu informacji mających wpływ na egzekucję zasądzonych świadczeń alimentacyjnych, w tym pochodzących z wywiadu alimentacyjnego oraz oświadczenia majątkowego ( mam to w sprawozdaniu)
Tej jednej rzeczy nie mogłam znaleźć w programie i nie wiem jak to wprowadzić
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x