Rezygnacja z zasiłku rodzinnego z powodu ubiegania się o zasiłek za granicą... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 mar 2014, 12:22

Pani złożyła mi podanie w którym napisała ze chce zrezygnować z zasiłu rodzinnego ponieważ jej mąz przebywa za granica i tam bedzie sie ubiegał o świadczenia rodzinne...jakie kroki poczynic lub jaką decyzje w tym przypadku powinienem wydac ?
~Johny

Napisano: 06 mar 2014, 12:53

wydać decyzję zgodnie z jej wnioskiem, wziąć oświadczenie od osoby od kiedy mąż przebywa zagranicą i wysłać wniosek o zasiłek rodzinny wraz z dokumentacją do ROPS
~x@x

Napisano: 06 mar 2014, 12:55

nie może wysłać do ROPSu wniosku
albo uchyla na wniosek strony albo wysyła zapytanie do ropsu czy zachodzi koordynacja art. 23 a ust. 2
~ewalu

Napisano: 06 mar 2014, 13:02

na sam początek wysyłam kserokopię wniosku, a na podstawie czego ROPS stwierdzi, czy zachodzi koordynacja? ja robię jak napisałam powyżej, w sytuacji gdy rops stwierdzi, że zachodzi koordynacja, wysyłam decyzję uchylającą do SKO o stwierdzenie nieważności, następnie uchylam decyzję przyznającą zasiłek od dnia kiedy zachodzi koordynacja i wysyłam oryginalny wniosek do ROPS
~x@x

Napisano: 06 mar 2014, 13:11

\"na sam początek wysyłam kserokopię wniosku, a na podstawie czego ROPS stwierdzi, czy zachodzi koordynacja?\"

wyżej bardzo skrótowo napisałeś/aś .. je wysyłam zapytanie o koordynację
~ewalu

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x