powiedzcie mi proszę, w zobowiązaniach wymagalnych pyt .5 należy wpisać, to co my komuś wisimy, czy to co ktoś nam ( czyli nasze należności). Ja uważam, że to co my (czyli nasze zobowiązania), a księgowość Urzędu Gminy spiera się , że wpisujemy tam, to co ktoś nam wisi.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
zobowiązania, czyli to co my wisimy. Dobrze myślisz niech księgowość w UG sobie poczyta, że to co ktoś nam wisi to są należności. Czasami się zastanawiam, co w księgowości robią ludzie, którzy nie znają podstawowych pojęć.
jako zobowiązanie mam fakturę z poczty za przesyłki oraz naliczoną "13",
składki wykazujecie w grupie IV, a brutto w innych tytułach i gospodarstwach domowych?
nie wiem, w której grupie wykazać tą fakturę z poczty
dostałam z ug część sprawozdania odnośnie zobowiązań i ma się zgadzać z bilansem, tam są zobowiązania razem i niewymagalne więc będzie wpisane to samo, tylko zastanawiam się do jakiej grupy wierzycieli wpisać
otzrymałam właśnie inf. z gminy o takim sprawozdaniu do zrobienia. JAk je wypełnić dziewczyny... ? mam podobno uzupełnić pkt 5 i 13 ? co mam w nich ująć ?
Moi drodzy gdzie w sprawozdaniu RF-03 wykazujecie saldo konta 225 na którym księgowane są zobowiązanie wobec Budżetu ( chodzi mi o dłużników alimentacyjnych)