RMUA - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 sty 2014, 14:14

Czy drukujecie RMUA roczne czy jak dajecie świadczeniobiorcom co miesiac to juz tych rocznych nie trzeba?i Czy macie jakies pokwitowania odbioru tych miesiecznych RMUA?
~kama:)

Napisano: 10 sty 2014, 14:39

daję co miesiąc za potwierdzenie odbioru i wtedy już rocznej nie drukuję.A jak będzie w 2014, bo jeszcze nie mam nowego Płatnika?
~v

Napisano: 10 sty 2014, 14:48

ja też mam potwierdzenia
~gops

Napisano: 10 sty 2014, 15:38

w tej chwili nie można już wydrukować RMUA w Płatniku czy w związku z tym czekamy na aktualizacje Płatnika i dopiero będzie można drukować informacje miesięczne/ roczne jak robicie?
~anna

Napisano: 10 sty 2014, 16:41

ja też daję miesięcznie RMUA oprócz korekt i dlatego chciałam tym osobom, które miały korekty wysłać roczną informację. Ale nie wiem jak się do tego zabrać
~Aneta

Napisano: 13 sty 2014, 11:19

po zainstalowaniu nowej wersji platnika nie ma mozliwosci wydrukowania RMUA miesiecznych,a w tej nowej wersji tez nie idzie ani miesiecznej ani rocznej trzeba czekac na aktualizacje-nie wiadomo kiedy bedzie:)
~kama:)

Napisano: 18 lut 2014, 14:19

miesięczne RMUA (teraz to sie inaczej nazywa) trzeba:
1. zainstalować wersje 9A
2. mieć dokumenty rozliczeniowe wygenerowane w wersji min. 9. Jesli ich nie macie a koniecznie chcecie RMUA wystarczy w wersji 9 zrobić pusta (bez wysyłania ubezpieczonych) korektę dokumentów rozliczeniowych. a potem tylko Narzedzia->Twórz dokumenty->inf.dla osoby ubezpieczonej

lub

dla płatników do 100 ubezpieczonych przez stronę https://pue.zus.pl uruchomić epłatnika - to porada pani z ZUS.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x