Mam pytanie dot. dod. z tyt. wielodzietności
Facet ma swoje dziecko, babka swoje, wspólnie mają też czy na to trzecie dziecko płacić dod. wielodzietności-nie są małżeństwem, są w konkubinacie
ja miałam taki pzypadek matka wnioskowała na swoje dzieci, ojciec na swoje, wielodzietności nie dałam, ale wiem że w innym ościennym ośrodku matka wnioakowała na wszystkie 3 dzieci i wielodzietność dostała
a jakim cudem przyznali zasiłek kobiecie na obce dziecko? Gdyby byli małżeństwem to OK ......ale w takim przypadku każdy rodzic dostaje na swoje dziecko a na wspolne dziecko-jedno z rodziców . Niestety wielodzietność nie przysługuje.
wielodzietnosc dajesz na 3 i kolejne dziecko, ktore przebywa pod opieka tej pary. jesli on ma swoje dziecko z innego zwiazku, ktore z nimi nie mieszka to nie przyznajesz. jesli ona ma swoje dziecko z innego zwiazku, ktore z nimi mieszka i ich wspolne dziecko wowczas w sklad rodziny wchodzi 4 osoby w tym dwoje dzieci- wielodzietnosci nie ma.
dooncze mysl:): jesli dzieci z poprzednich zwiazków z nimi prawnie mieszkaja i dodatkowo ich wspolne dziecko wowczas pod opieka jest troje dzieci i na trzeie przyznajesz wielodzietnosc