rodzice-nie małżonkowie wielodzietność - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 10 gru 2014, 14:53

Mam pytanie dot. dod. z tyt. wielodzietności
Facet ma swoje dziecko, babka swoje, wspólnie mają też czy na to trzecie dziecko płacić dod. wielodzietności-nie są małżeństwem, są w konkubinacie
Oktawia

Napisano: 10 gru 2014, 15:14

ja miałam taki pzypadek matka wnioskowała na swoje dzieci, ojciec na swoje, wielodzietności nie dałam, ale wiem że w innym ościennym ośrodku matka wnioakowała na wszystkie 3 dzieci i wielodzietność dostała
zuza2014

Napisano: 11 gru 2014, 9:39

a jakim cudem przyznali zasiłek kobiecie na obce dziecko? Gdyby byli małżeństwem to OK ......ale w takim przypadku każdy rodzic dostaje na swoje dziecko a na wspolne dziecko-jedno z rodziców . Niestety wielodzietność nie przysługuje.
~o~

Napisano: 11 gru 2014, 13:43

a co ze składem rodziny możesz odp czy Pani składając na swoje dziecko wpisywała oprócz siebie swoich dzieci i konkubina także dziecko tego pana
ania2999

Napisano: 19 gru 2014, 12:56

skład rodziny w obu wnioskach jest identyczny. Każdy rodzic wnioskuje o św. na swoje dzieci.
~o~

Napisano: 22 gru 2014, 9:14

jak się już boicie to przynajmniej róbcie tak by rodzina nie była stratna.
Wniosek składają razem na wszystkie dzieci i wielodzietność przysługuje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2015, 9:00

wielodzietnosc dajesz na 3 i kolejne dziecko, ktore przebywa pod opieka tej pary. jesli on ma swoje dziecko z innego zwiazku, ktore z nimi nie mieszka to nie przyznajesz. jesli ona ma swoje dziecko z innego zwiazku, ktore z nimi mieszka i ich wspolne dziecko wowczas w sklad rodziny wchodzi 4 osoby w tym dwoje dzieci- wielodzietnosci nie ma.
an na

Napisano: 13 sty 2015, 9:02

dooncze mysl:): jesli dzieci z poprzednich zwiazków z nimi prawnie mieszkaja i dodatkowo ich wspolne dziecko wowczas pod opieka jest troje dzieci i na trzeie przyznajesz wielodzietnosc
an na

Napisano: 15 sty 2015, 9:34

Z tego co piszesz to w takiej rodzinie bierzecie jeden wniosek (jednego z partnerów) na wszystkie dzieci?

.......wychodzi na to, że przyznajecie zasiłek rodzinny na dziecko własne(OK), dziecko wspólne(OK) i obce dziecko (gratuluję!!!!!! )
~o~

Napisano: 16 sty 2015, 11:30

Mogą złozyć jeden wniosek wspólnie czyli podpisuja sie razem i wtedy wielodzietność przysługuje i wszystko gra
bogusik

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x