RODZICIELSKIE
- swieza(K)
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
RODZICIELSKIE
pani złożyła wniosek o pińcet 21.11 , ALE JEDNOCZEŚNIE 24.11 DOSTAŁA DECYZJĘ na świadczenie rodzicielskie od 6 listopada, czyli dochód za grudzień -1000 i uchylenie od grudnia, ale czy można napisać , na jednej decyzji(bo jeszcze nie wydałem) ,że na dwójkę dzieci należy się od listopada do grudnia , a od stycznia na jedno dziecko????Robicie tak??? czy normalnie wydajecie do końca września , a w grudniu wszcząć postępowanie i wysłać zmianę decyzji? Ale tak od razu było by szybciej
Re: RODZICIELSKIE
My zwracamy uwagę na datę wypłaty. Jeżeli pani pierwsze pieniądze z ,,rodzicielskiego" otrzyma w grudniu to w styczniu uzysk i od lutego w razie przekroczenia - uchylenie.
- swieza(K)
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ok a jak robicie alexandra na jednej decyzji można to zrobić , że do grudnia na dwójkę( u mnie była wypłata jeszcze w listopadzie) , a od stycznia na jedno dziecko, bo jeszcze żadnej decyzji nie wydałem
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ja robiłem wszczęcie post i nowa decyzja.
Miałam już sporo takich sytuacji i zawsze przyznaję na cały okres zasiłkowy, a później uchylam. Przecież międzyczasie może się zdarzyć, że np mąż straci pracę i rodzina mimo rodzicielskiego będzie się nadal kwalifikować.
I ja bym uchyliła od stycznia.
I ja bym uchyliła od stycznia.
Oprócz RODZICIELSKIE - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ROPS
alimenty
2% i nagrody na koniec roku
Prawa autorskie
bez rozpatrzenia
Co robicie w przypadku...
ważne
niepełnosprawność
Jak mam liczyć odchód na osobę?