rodzina bez meldunku - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 lip 2011, 10:36

mam nową rodzinę zastępczą, w której meldunek posiada tylko matka jej maż ani przyjęte dziecko nie mam meldunku mieszkają w wynajętym mieszkaniu gdzie też sa nie zameldowani i nie mają możliwości zameldowania sie mieszkają tam od kilku dni, w postanowieniu sądu było podane inne miejsce zamieszkania gdzie też nie mieli meldunku. Obecnie maja pokój z aneksem kuchennym i pokoik dla dziecka Jest ich czworo w tym 2 dzieci.
Czy w takiej sytuacji wypłacalibyście pomoc pienięzną na częściowe pokrycie kosztów utrzymania. Mój prawnik ma wątpliwosci,a po ostatniej kontroli powiedzieli że jeśli nie ma odpowiednich warunków mieszkaniowych to rodzina może istnieć ale bez świadczeń. Jak jest u was? Wypłacacie?
~u

Napisano: 20 lip 2011, 16:10

Rodzinie przysługuje pomoc zgodnie z ustawą i Ty ani prawnik nie możesz decydować o tym czy dać rodzinie czy nie. Niech Ci prawnik wskaże artykuł który mówi, że jak masz złe warunki mieszkaniowe to pomoc się nie należy (gratuluję prawnika). Jeśli uważasz, że rodzina nie spełnia wymagań określonych ustawą zawiadamiasz sąd i to on tylko i wyłącznie decyduje o tym że jest ktoś rodziną zastępczą lub nie. Możesz im nie płacić pomocy jedynie wtedy gdy sami z niej pisemnie Ci zrezygnują. Wspominasz o kontroli - skąd Ci geniusze byli?
~Grzegorz

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x