Rodzina nie chce asystenta! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 mar 2014, 12:24

W jaki sposób poradziliście sobie w sytuacji gdy są wskazania dom objęcia rodziny asystenturą a rodzina nie wyraża zgody?
~Basia

Napisano: 28 mar 2014, 12:26

jeśli nie wyraża zgody na asystenta to znaczy że nie chce współpracować a co za tym idzie nie będzie mogła korzystać z pomocy
~just

Napisano: 28 mar 2014, 12:29

Informujemy tą rodzine o konsekwencjach. Tak jak just napisala wyżej, a jesli rodzce naprawde sa ,,trudni\" alkoholicy , dzieci zaniedbane to piszemy do sądu o postanowienie przydzielenia asystenta.
~aj

Napisano: 28 mar 2014, 12:32

A jeśli są wskazania do wsparcia rodziny w tej formie : problemy dzieci w szkole, bezradność rodziców...
~Basia

Napisano: 28 mar 2014, 13:57

a co to za różnica? - konsekwencje są takie same.
~purpura

Napisano: 28 mar 2014, 14:41

COŚ NIE TAK? RODZICE SIĘ NIE ZGADZAJĄ TO KARAĆ DZIECI? ODMÓWIĆ POMOCY? TO TEZ WBREW USTAWIE BO ODMAWIAJĄC TRZEBA BRAĆ POD UWAGĘ OSOBY POZOSTAJĄCE NA UTRZYMANIU.
NIECH PODPISZE ŻE ODMAWIAJĄ I NA TEJ PODSTAWIE KURATOR RODZINNY( SĄD WNIOSEK)
~Wredna

Napisano: 28 mar 2014, 16:46

Zgadzam się z~ Wredna.

spróbuj obrócić ten wniosek na pozytyw, że może spróbujecie wspólnie coś działać. Powiedz Rodzinie ile możesz być najkrócej ile najdłużej czasu (na wizycie, i w ogóle współpracy). Spróbuj zachęcić. a jak dalej nie to tak jak ~Wredna

~purpura

Napisano: 28 mar 2014, 19:39

..jak to odmawia asystenta? to nie koncert życzeń...

kontynuować pomoc i wniosek do sądu..
~greentea

Napisano: 31 mar 2014, 14:33

he he, Basia, dzisiaj do mnie zadzwoniła klientka i poinformowała mnie telefonicznie, że ona jednak rezygnuje ze współpracy, bo to nie ma sensu. Się uśmiałam! Więc ją poinformowałam, że nie ma takiej możliwości, bo jak ona zrezygnuje to sąd i tak mnie przydzieli do nich. Miesiąc wytrzymała. Za dużo m,usieli by zmienić.... Musieli by przestać trunkować... czego nie zrobią, i nie na rękę im, że się interesujemy tym co u nich słychać... A my musimy zrobić wszystko dla dobra dzieci małoletnich
~purpura

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x