Proszę o pomoc!
Rodzina zamieszkująca inny powiat ale u której przebywają dzieci z naszego powiatu wystapiła do nas z wnioskiem o utworzenie rodziny zawodowej. Moje pytanie dotyczy tego, który starosta jest właściwy do zawarcia umowy zlecenie na pełnienie zadań zawodowej rodziny i z czego to wynika?
rodzina zawodowa
Re: rodzina zawodowa
mieliśmy podobny przypadek rodzina zawodowa z innego powiatu sąsiedniego chciała podpisać umowę z nami bo współpraca z tamtym powiatem im się nie podobała. Pisaliśmy o wyjaśnienia do Ministerstwa. Dostaliśmy odpowiedź że \"ustawodawca nie wskazał wprost, który powiat powinien zawierać umowę zlecenie z zawodową rodziną. W takiej sytuacji pod uwagę nalezy brać zarówno kwestie związane z nadzorem rodziny zastępczej, jej wsparciem oraz bezpośrednimi kontaktami wynikającymi z powyższych czynności.\"
miałabym wielką prośbę mogłabyś mi wysłać tę odpowiedź faksem będę wdzięczna nr 0134711073 z dopiskiem PCPR
dzięki
dzięki
jestem za tym aby powiat, na ktorym zamieszkuje rodzina zastepcza podpisał z nia umowę dlatego, iz będzie miał mozliwość nadzoru i kontroli a proporcjonalne wynagrodzenie i tak ma obowiązek zwrócic powiat, z którego pochodza dzieci. Można też wystapić o opinie do tatmtego powiatu, gdzie rodzina nie ma zbyt dobrej opinii i umowy nie podpisywać!
Oprócz rodzina zawodowa - Stare tematy przeczytaj również:
pomoc
orzeczeniewychowanka rodziny zastepczej
koniec nauki - wygaszenie decyzji?
rodziny zstępcze
zwrot za piluchomajtki
Osiagnięcie pełnoletności w rodz. zastępczej
prosze o szybką odp.
przekroczenie dochodu a pomoc na kontynuację nauki
wywiad V
mieszkania chronione
rodziny zastępcze