rolnik a śp po 15 maja

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
maja ja

rolnik a śp po 15 maja

Post autor: maja ja »

Od 15 maja wchodzi przepis o rolnikach otrzymujących świadczenie pielęgnacyjne, czy bierzemy oświadczenia od rolników, że nie prowadzą gospodarstwa rolnego, a jeżeli rolnik nie oświadczy to co, zabieramy świadczenie pielęgnacyjne po 15 maja ??
ensiferum

Re: rolnik a śp po 15 maja

Post autor: ensiferum »

Jak dla mnie ja tych co mają śp na dotychczasowych warunkach to bym wcale nie ruszał natomiast nowe wnioski jak najbardziej
maja ja

Post autor: maja ja »

ale jest zmiana przepisu prawa
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

ale zmiana od 15 maja :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ona___

Post autor: ona___ »

jak rozumiecie "zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego" w przypadku rolników a jak w przypadku małżonków rolników lub domowników "zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego albo wykonywania przez nich pracy w gosp. rolnym" czy "zaprzestanie" to wydzierżawienie ?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

oświadczenie :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ona___

Post autor: ona___ »

Pani w KRUSie tłumaczyła że rolnik musi wydzierżawić wtedy jest to zaprzestanie prowadzenia gosp. rolnego
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

ale co Pani w Krusie ma do świadczeń rodzinnych :)
...

Post autor: ... »

prowadzenie gospodarstwa rolnego

ustawa o kształtowaniu ustroju rolnego określa co to oznacza osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego art. 6 ust. 2
np rolnik osobiście pracuje w gospodarstwie, osobiście składa oświadczenia woli - umowy z dostawcami, odbiorcami, bankami, ubezpieczycielami, zamieszkuje na terenie gospodarstwa umożliwiającym pracę w tym gospodarstwie w wymiarze i z częstotliwością odpowiednią do charakteru prowadzonej produkcji
wyzbywać gospodarstwa się nie musi, opłacony krus może mieć ale : art. 6 ust 2 ustawy o ustroju rolnym
nowaja

Post autor: nowaja »

ona , wlasnie ciagle sie zastanawiam nad tym co ozn. zaprzestanie gosp. roln. Dzwonilas do KRUS ?
ODPOWIEDZ