Rolnik czy małżonek rolnika? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 cze 2014, 14:58

Pani jest współwłaścicielem gospodarstwa rolnego z mężem. Składa wniosek na ZDO, upiera się, że jest tylko małżonkiem rolnika, bo to on jest płatnikiem składek KRUS. Na oświadczeniu zaznacza opcję nr 2,. tj., że jako małżonek zaprzestała pracy w gospodarstwie rolnym. I co z nią zrobić?
Kretka

Napisano: 03 cze 2014, 15:10

I żona ma rację.
Gość

Napisano: 03 cze 2014, 21:26

a teraz mi powiedz wielka urzędniczko czy to od Ciebie zależy co Ty masz zrobic????????????????????????????????????????/
xvc

Napisano: 03 cze 2014, 21:49

Kretka pisze:Pani jest współwłaścicielem gospodarstwa rolnego z mężem. Składa wniosek na ZDO, upiera się, że jest tylko małżonkiem rolnika, bo to on jest płatnikiem składek KRUS. Na oświadczeniu zaznacza opcję nr 2,. tj., że jako małżonek zaprzestała pracy w gospodarstwie rolnym. I co z nią zrobić?
"wielka urzędniczko", Ty masz przyjąć oświadczenie z wnioskiem. Jeżeli nie wiesz co dalej masz robić, najlepiej zmień pracę. Żonę rolnika zostaw w spokoju. Ona ma męża.
Gość

Napisano: 04 cze 2014, 8:10

Nie uważam się za "wielką urzędniczkę" i serdecznie dziękuję za pomoc! Nie mam najmniejszego zamiaru żądać czegoś więcej od tej kobiety, a Wy chyba nie zrozumieliście pytania. Jeśli jest współwłasność gospodarstwa, to wg mnie oboje małżonkowie sa rolnikami i Pani powinna oświadczyć, że zaprzestała prowadzenia gospodarstwa rolnego , anie pracy. Pewna nie jestem, bo nie znam ustawy KRUS ale liczyłam na pomoc tak "wielkich urzędników" jak Gość na przykład. Noi mam to co chciałam. Życzliwośc pełną gębą!!!!!!!!!!!!!
Kretka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x